miercuri, 8 decembrie 2010

Happiness


goldfrapp-happiness :)
Înaintea încâlcelilor dramatico-ombilicalo-transculturale babel, 21 de grame, crash sau amores peros  s-a dezvoltat precoce un embrion de happiness, sugător la placenta unor halouri psihotice. Fericirea despre care ni se descântă e bolnăvicioasă, egocentrică, spasmofilică, ba de compătimit, ba de pus la zid, culpabilă și eminamente umană. Personajele extrem de bine creionate, dozate suculent cu pungi de nebunie imperfectibilă fardate clarobscur sub ochiul big brotheresc al societății hulpave după normal.

Personajele astea nu refuză bombonica cu lichior a propriului egou dezgolit de toate elitrele și ne-o întinde insistent în față, înăuntrul ei surpriză forestgumpică: furnici, limacși, viermuieli, colcăieli, peristaltism. Unul e pervers, în ciuda învelișului extern de om cu carte, altul e frustrat cu pretenții artistice, altul e frustrat și atât, fiecare pare să vrea mai mult decât i s-a dat, să aspire faustian, sisific la ceva mai bun, fiecare neglijează ceea ce poate avea cu minim de efort. Deci o definiție foarte bună a plăpândei trestii umane subliniindu-și cei mai argotici termeni, cei mai defăimători, cei mai exemplari. Câlții narativi nu merg pe fascinanta rețetă a efectului de fluture ci se rostogolesc parcă natural, coincidența e hilară, umană, suportabilă. 
O scenă amețitor de crunto-incredibilo-rațională :)) 
woody laolaltă cu freud ar sta cuminți pe canapea, și-ar mușca din pumni, unul altuia :D 
 
film powered by alexicu, danke :) 

6 comentarii:

  1. Daaa, cred ca cel mai tare film pe care l-am vazut in ultimii doi ani... Si faza de la inceput, "You are shit"... Incredibil. Si, pentru simetrie, finalul: "I came!; :))

    RăspundețiȘtergere
  2. da, super cercu' si cercurile din interiorul lui ;)) n-am mai vazut atat efervescenta lingvistica de la closer incoa' :D

    RăspundețiȘtergere
  3. ai mai vz cva de solondz? oricum, e cel mai bun ;)
    ps stiai k a fost la tiff, acu citiva ani? nu doar filmu (+ ink 2), ci si regizoru... he loved it!

    RăspundețiȘtergere
  4. nu, n-am mai vaz altceva de la solondz, da' suna bine palindromes si welcome to the dollhouse, ma bucur ca i-a placut glia noastra :)

    RăspundețiȘtergere
  5. welcome e primu, e misto; palindromes - so-so; storytelling cam tot p-acolo, da cu citva scene tari...
    inceark mai bine ultimu, 'life during wartime'

    RăspundețiȘtergere
  6. merci, le iau la rand, incepand cu ultimul :)

    RăspundețiȘtergere