vineri, 23 septembrie 2011

Ce filme mai poate dubla Irina Margareta Nistor?

Ne-am adunatără oarecum nostalgic la șezătoare, ne-am amintit cum era pe vremea filmelor dublate de Irina Margareta Nistor și ne-am pus întrebarea: oare ce film ne-ar amuza sau ne-ar plăcea să auzim dublat de madama Margareta. Enjoy, lista rămâne deschisă.

Adina

Când am auzit-o întâiași dată pe doamna Margareta era vocea unui bărbat, dubla un polițist pare-mi-se, bineînțeles dubla tot filmul, dar m-a frapat puterea asexuată a vocii. Nu știu dacă a făcut asta, dar tare mi-ar plăcea să o aud dublând un dialog ontologic-metafizic-sartrian-escatologic-sexual marca Woody Allen, să zicem pentru început acesta:



Sesiune cinefila  cu dedicatie pentru  Doamna Irina Margareta Nistor ma bucur ca pot spune si eu doua vorbe; stiam cate ceva despre cine e vorba dar dupa o documentare mai amanuntita am descoperit un “trecut” de invidiat. La un moment dat am citit si un articol in care dumneaei nu era de accord cu dublarea filmelor pentru ca distruge din originalitatea filmului si nu numai… alta era situatia in anii comunismului …de vocea dumneai imi aduc aminte parca de acum 5-6 ani cand am dat de-o caseta veche cu Bruce Lee sau Van Damme ??, foarte ciudat asa dublat si cred ca era ceva la “moda” pe vremea aceea.
Sa trecem la filmul care l-as dori dublat: ”Up” sa fie o misiune mai usoara, nu exista atata dialog si la animatii is de acord cu dublarea desigur pentru cei mici care nu stiu citi…nu ma indoiesc ca nu s-ar descurca…


Marian

Vocea stimabilei doamne e inconfundabilă. Dacă stau şi caut prin amintiri imi aduc aminte de filme dublate cu ajutorul doamnei Nistor, dar din păcate doar atât. Pentru ca aveam doar câţiva anişori mi-e foarte greu să dau titluri exacte, sau să descriu o scenă anume. Însă, mi-ar plăcea să o aud pe doamnă dublând un film asiatic, un fim de Kim ki-Duk. Să aud cum se adaptează doamna la stilul lui ki-Duk, deseori dominat de o linişte apăsătoare, sau dacă mi se permite o mică răutate, să o aud dubând vocea lui Brad Pitt în Snatch.



Pai Good Bye Lenin!, pentru ca, datorita vocii, timbrului inconfundabil si manierismelor doamnei, efectul de „anii '80 in socialism” sa aiba impact mai mare, fie si numai pentru cei care au trait vremurile in care "se dadea video" pe ascuns, in boscheti, in statiunea Venus, cu aparatul video si televizorul puse in echilibru precar pe navete de bere, acolo unde am vazut Conan Barbarul si Hot Bubble Gum, traduse chiar de Irina Margareta Nistor. Sau, si mai bine, as adora s-o vad dubland Marfa si banii, ca sa ne scape de pagubosul „mah” din filmele romanesti contemporane. Da, mai bine.
 

irina margareta-nistor vocea copilariei mele, de la tv sau de la vhs; vocea calda si placuta facea ca filmele sa fie mult mai bune decat erau:))
mai tarziu vocei i s-au adaugat si un chip, cateva cronicute, etc! de madame irina, si implicit de aura care-o inconjura-cel putin in viziunea mea-, m-am rupt din momentul in care a ridicat in slavi un anume terminator 3-rise of the machines!
sa raspund la intrebare: nu stiu daca a facut-o, dar mie mi-ar placea sa o aud dubland "reservoir dogs"; daca nu tot filmul, macar inceputul-cunoscatorii stiu de ce!

irina-margareta-nistor

Sunt entuziasmat de această iniţiativă, fiindcă am trăit din plin acele vremuri cu circuite de casete VHS traduse de dânsa. Nostalgia asta m-a cuprins şi pe mine nu de mult, şi mi-am aşternut-o în cuvinte într-o scurtă postare (aici). Din păcate nu am găsit nici o secvenţă de film rip-uită din acea perioadă. Poate într-o bună zi se sinchiseşte vreun anume, să scoată la iveală ceva de genu. Unii ca mine, chiar ar aprecia din plin. Şi-un film "zis din prima" la care cre' că m-aş amuza copios să-l aud tradus de tanti, ar fi Donnie Brasco cu scene de genu: "it's a fugazi", "ya got a couple a fazooles!?", "forget about it", s.a.m.d.



Mda. M-am gândit eu ce m-am gândit și am avut o revelație. Aș vrea eu să o aud pe madam cum dublează actorii din Snatch, și mai ales pe Brad Pitt în rolul țiganului irlandez (parcă de pe acolo era). Sunt curioasă cum ar spune în românește "Do you like dăgz?", pe când în film nici vorbitorii de engleză nu au înțeles ce voia omulețul. Chiar aș vrea să văd cum fantastica, magnifica Nistor reușește să improvizeze replicile din acel film sau a altor filme regizate de Guy Ritchie.


Noi, cei care am avut placerea sa vedem filmele dublate de vocea minunata a Margaretei Nistor, avem o nostalgie aparte cand o auzim vorbind. Imi aduc aminte cu drag de vremurile in care aparusera centrele de inchirieri casete video. Cele care erau dublate de mai sus-numita doamna erau cele mai cautate.

Acum, vrem sa auzim vocile actorilor, care – unele dintre ele – fac parte din farmecul filmului. Daca ar fi totusi sa aleg unul dintre multele filme vazute de-a lungul timpului, as alege Avatar. Cred ca vocea Margaretei Nistor ar fi perfecta in acest caz. De ce? De ce nu? :)




Deși aș fi ales un film de Tarantino sau Scorsese pentru cantitatea de înjurături/ minut, Quills e mult mai rafinat și imaginativ în ceea ce privește descrierile lui De Sade. Aș vrea s-o aud pe zambilă dublând Quills cu același ton pe care-l folosește și maestrul Geoffrey Rush.

În pasaje cum sunt cele expuse mai jos:

Conversation, like certain portions of the anatomy, always runs more smoothly when lubricated.

Sign it quickly, then you can ravish me again on the linens for which he so dearly paid.
And then, I beg you, on the bearskin rug in his study. And finally, as a crowning gesture, we'll leave puddles of love on the Peruvian marble.

You've already stolen my heart... as well as another more prominent organ, south of the Equator.


Prepare yourself for the most impure tale ever to spring from the mind of man.  

His greast conquest was a woman six decades his senior, and a dozen years deceased. He made love with such vigor that it dislodged her bones, and yet he afforded her the highest compliment he afforded any woman.  

These chastity vows of yours. How strict are they? Suppose you only put it in her mouth?

Klausen

A, da !!! Irina Margareta Nistor …

Numele asta vine, catre generatia mea, cel putin, dintr-o alta lume. Transcede persoana si devine un simbol. Nu este vorba despre un om, in sine, ci despre ceea cu ce acest om s-a asociat, sfarsind prin a deveni parte integranta a ceea ce imi place sa denumesc “epoca VHS”. Aproape orice amintire despre un film vazut in perioada comunista vine la pachet cu timbrul vocii sale. Identific vocea sa cu Michael J Fox in “Back to the Future”cel mai bun film al copilariei mele comuniste, cu Freddy Krueger in “Nightmare on Elm Street”, primul film horror pe care l-am vazut, fara a intelege ca ar trebui sa imi fie frica, cu Chuck Norris in al treilea “Missing in Action” sau cu vocile lui Chase sau Aykroyd din uluitorea comedie “Spies Like Us”. Asta, ca sa spicuiesc cateva dintre amintirile copilariei ... Nu in ultima instanta, IMN inseamna vocea interzisa care razbatea prin usa inchisa de cenzura parintilor, in cazul unor filme care ar fi putut naste intrebari incuietoare :) …

Fara a putea declara ca sunt un fan sau ca am fost vreodata, respectul meu pentru personaj este absolut natural, macar pentru faptul ca a fost o vreme cand intre mine, un videorecorder Toshiba obtinut pe sub mana de la marinari si un film bun nu exista decat o bariera. Spulberata de catre aceasta voce … De aceea, o numesc, “the Godmother of all subtitles” . Cel putin, pentru cele in limba romana …

As vrea sa vad " Snatch." dublat de IMN ...

PS: mesaj pentru Tlon, probabil ai altă adresă de email or something :P așa că pentru următoarele sesiuni please email me și te adaug la...șezătoare :D 


14 comentarii:

  1. E genială Irina Margareta Nistor şi recunosc că şi eu aş vrea să văd Marchizul de Sade dublat de dumneaei. Mmmm... Ştiu! Requiem for a dream! Ar reduce grotescul proiect de fiecare scenă şi ar face ca filml să pară o drăgălaşă parodie. :D

    RăspundețiȘtergere
  2. ** erată: grotescul proiectat

    RăspundețiȘtergere
  3. eu nu prea imi aduc aminte de vocea dumneaei :( asa ca o trebuit sa vad recent un clip :)
    vad ca te-ai schimbat la "fata", fain "skin" ;) sau cum io zice, nu stiam unde am poposit :))

    RăspundețiȘtergere
  4. :)) da, la insistentele publicului, glad u like it
    pe madama o mai poti auzi si pe radio Guerrilla from time to time :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi place la nebunie sesiuna de azi :D Merci de invitatie!
    PS. Chiar este “the Godmother of all subtitles” - dupa cum bine a spus Klausen!

    RăspundețiȘtergere
  6. Adina, ar trebui intr-o zi sa facem o sesiune comuna si pentru tine: “the Godmother of all lepshe” :)

    RăspundețiȘtergere
  7. @ andres cu mare placere, anytime :)
    @ veone =)) funny one

    RăspundețiȘtergere
  8. Wai Irina Margareta Nistor for The Win!! As plati bani pentru niste casete pirat cu heptalogia Harry Potter tradus de stimabila doamna. Cum ar suna Dobby, Voldemort si mr Potter. Si puhoiul de vraji si potiuni explicate asa pe loc la casca.

    iar apoi, bonus, Twilight.

    RăspundețiȘtergere
  9. Since the program is based on a real time world, users would not only be able to choose the weather of
    their choice but also the scenery. Some of the game titles that are
    part of this genre involve the more recent of the Red Baron series and European
    Air model. Multiple PC and Controller Support Install on as many PCs/MAC as you like.
    We would like to invite you to join our virtual airline in Ireland if you have
    some time that you can spend with is to fly online.

    This game allows players to take on a whole different side of themselves and express their wild side, or even the business man lurking in each of us.



    Look at my blog post - simulator

    RăspundețiȘtergere
  10. Overall the times was a very exciting newspaper and one which is very insightful
    into its readers needs. E-papers do not minimize from covering stories that received little coverage in the reputed national papers.
    As a whole the paper has some major drawbacks,
    there are no pictures, essentially no world news and the front page
    contained a spelling error. The growth in the circulation of newspapers in the country results in the overall economic prosperity of the country, inspiring it to higher levels.
    A writer in San Francisco can read a story in New York at 3:00 AM
    (EST) and have it ready to go in his own paper for the Midnight (PST) deadline.



    my blog post ... click here

    RăspundețiȘtergere
  11. Wonderful article! This is the type of information that
    are meant to be shared around the web. Disgrace on Google for not positioning this post higher!

    Come on over and seek advice from my web site . Thank you =)

    Feel free to visit my web page hip to waist ratio calculator

    RăspundețiȘtergere
  12. You should generously massage your head with this oil at night for flaunting a high quality curls next day.
    Just focus on one herb at a time that suits your present
    needs. These can be expressed in a number
    of ways: straight hair, slightly wavy hair, or curly hair.
    All-natural oils such as olive, coconut, and avocado oil can be used as
    wonderful hot oil treatments for hair. These resources side by side also promote healthy
    hair growth and hair growth which are preferable to other medications.


    Here is my blog post ... wedding hairstyles

    RăspundețiȘtergere