luni, 11 octombrie 2010

The last airbender

Weekendu-ul ăsta m-am lăsat coruptă de dorinţa sorămii de vedea ultima găselniţă fantastico-lamentabilo-translucido-redundantă a lui Night Shyamalan, mă bucur că şi ea a înteles lucrul ăsta sin şi post vizionare :D .Povestea e mai mult decât tipică, nişte adolescenţi atemporali, manipulatori ai apei, focului, pământului şi aerului (elemente care ar fi putut avea parte de o abordare mai alchimică, mai rozacruceană :P zic şi eu) pornesc într-o călătorie care se vrea a fi iniţiatică, salvatoare de regate şi destine măreţe în purul stil al basmului de celuloid, un fel de harry potter meets dragon ball meets testoasele ninja. Începutul mi-a adus aminte o leacă de Narnia, iar continuarea de Percy Jackson wich is not good :D. Personajele suferă de penibilism acut, mai au nenorocul ca pe langă crisparea chipului să mai fie nevoiţi să rostească replici de o evidenţă exacerbatoare, indianul din slumdog e mai mult decât dezamagitor, mai apare un tip din twilight, vă puteţi imagina restul. 

Efectele speciale nu-s aşa rele luând în considerare trecutul regizorului care are un talent deosebit în a da chix la capitolul ăsta, dar omu' a fost perseverent şi pân' la urmă a scos-o la liman, atingând zenitul propriului sistem de valori. Din aceeaşi constelaţie face parte un animăluţ fluffy ce m-a dus cu gandul la minunatul Where the wild things are, în rest e cât se poate de plictisitor, de fosilic cu pretenţii revigorante.

7 comentarii:

  1. creatura e aproape identica cu cea din Where the wild things are. Personal filmul mi-a mai adus aminte de Captain Planet. Ma mir cum de a facut Shyamalan un film atat de penibil (poate i s-a cerut sa faca ceva ca sa aduca bani si asta a avut la dispozitie).

    RăspundețiȘtergere
  2. @marian: Cum adica te miri? N-ai vazut Happening? Shyamalan inca trage spuza dupa succesele anterioare (The Sixth Sense, Unbreakable si Signs au avut incasari serioase) iar studiourile au icredere in el ca le va umple contul.
    Legat de Airbenderi eu marturisec ca filmu chiar asa prost m-a binedispus in timpul vizionarii.. lasand la o parte story-ul original care e macelarit (seria anime) si actoria care nu e, artworkul mi-a placut, peisajele fura ochiul iar natiunea focului arata misto de tot. Oricum la copii va prinde bine si presimt ca trilogia gandita va deveni realitate.

    RăspundețiȘtergere
  3. eu n-am rezistat pana la capatul happening-ului, dah am auzit ca anime-ul ar fi bun, trologie? of doamne, ce-o sa se mai umple shymalan de rupii :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Haiii maaa ca animalutzu' ala a fost adoooorabiiilllll :X:X:X::X :o3

    p.s : vreau si eu unu' :D

    RăspundețiȘtergere
  5. ideea din Happening a fost buna, dar din pacate regia proasta. Shyamalan e cam lipsist de inspiratie. Sunt curios cum este scenariul din Devil semnat tot de el.

    RăspundețiȘtergere
  6. happening mi s-a parut bun ...
    cat despre asta, daca spui ca aduce cu Percy Jackson, il tai de pe lsita ... ala a fost catastrofal ...

    RăspundețiȘtergere
  7. percy jackson e un dezastru' cat olimpu', asta cat...tibetu' :)) glumesc nu-i chiar atat de rau precum percy jackson, presupun ca tre sa ai o dispozitie translucida incat sa ai rabdare cu el :D

    RăspundețiȘtergere