vineri, 27 mai 2011

Little Miracles/Pequeños milagros

Un film-elitra venit in zbor din indepartata Argentina, la propriu, caci pentru al downloada a trebuit sa contactez niste oameni de-ai locului, tare binevoitori si simpatici de altfel, nah miracolele nu-si flutura panzeturile efemere pe toate potecile, e musai sa te tii dupa fustele lor de ninfete. Asa cum am vazut in The Dark Side of the Heart, Man Facing Southeast (despre care o sa scriu olecutza cat de curand) si Don't Die Without Telling Me Where You're Going, Subiela stie cum sa astearna o poveste curata pe tabula rasa, caligrafic, insa nu pretentios. Onduleul idiomei se ridica rotocoale rotoacoale, iti imbrobodeste simturile asa incat devii un organism citoplasmatic din cap pana in picioare, un organism prin care pot trece osmotic ectoplasme, duhuri suprarealiste fara sa te deranjeze catusi de putin caci ele ingana la unison o poezie universala, o filosofie de viata, un model existential general valabil, perfect aplicabil transcultural.


O fatuca casierita la supermarket se crede zana- posesoare de abilitati valpurgice catalizate ce-i drept de vreascuri deontologice.



Simplitatea si ingenuitatea ei sunt induiosatoare, iar statutul fantasmagoric pe care si-l aroga ii contureaza mai degraba o aura taumaturgica, evanghelica, situand-o in sfera unei crestinatati de nisa, intr-o bula a bonomiei relative si mai putin in sfera fantasy, asta poate si in lipsa unor efecte speciale wow.


Ele nu sunt necesare, mesajul umanist e suficient siesi, zana face bine oamenilor, iar la final isi primeste rasplata ce o pazea omniprezent si cumva pervers din umbra. Frumoasa intrepatrunderea dintre lumea nevazuta, fantastica, imaginata de fatuca si lumea nevazatorilor carora le citeste din Pessoa.


Dupa anticamera filmica ar cam fi cazul sa patrund si in budoarul litarar. Din aceeasi semintie cu zana inocentia relativa face parte si La education de las hadas

Puteti gasi filmul aici

4 comentarii:

  1. o zana la supermarket...interesant. subtitrare in engleza gasim? :P

    RăspundețiȘtergere
  2. nu :)) n-am gasit subtitrare, a fost mai fun fara :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Pues nada, recibí entre ayer y hoy 10 visitas de Romania y mi estadistico me trajo a este Blog. Ahora veo que es Adina.... Bello Blog Adina... solo que no entiendo ni papa de Romeno.
    Vi tu foto y pareces toda una gitana. Sigue tus sueños y si te gusta el cine, sigue carrera en ello.
    Saludos!!

    RăspundețiȘtergere
  4. :)) pues gracias un vez mas por su ayuda con ese pelicula y voi a busquar mas peliculas en su sitio, no se si puedes traduir con una programa mi blog pero de todas formas seria un traduction incompelta y un poquito...extranio. :)) creo che soy un poco "vintage" no gitana hombre :P

    RăspundețiȘtergere