luni, 23 mai 2011

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides


De vreun an, doi s-a mai adăugit o căsuță urlândă cu gura pătrată după o bifă pe check list-ul damigenelor consumiste așezate la grămadă în beciul uitării: 

ai sequel? 
e cu efecte speciale? 
ai actori super-supra-cotați?
ai eroism pufos întins în două straturi groase pe felie scenaristică subțire? 
apăi dă-i nene cu un strat de jeleu 3D să vezi cum se adună lumea ca musca la dulcețuri. 

Date fiind condițiile de mai sus pirații n-au avut decât să se conformeze la frecat punți și damigene, numa că a rezultat un luciu 3Degeabist (3Damigenist, scuzați sforțările bahice). Puține sunt momentele în care simți fiori tridimensionali și atunci când ei apar râcâie bunul simț, o sabie băgată în ochi, o mână scheletică cerșind puțină atenție, o picătură mergătoare dindărăt, noroc cu picăturile, cu meduzele, cu tăișurile, cu exploziile și așchiile zburânde că altfel 3D-ul ar muri de foame, vorba sorămii 3D-ul trebuie uzitat în cazul animațiilor că ălora le trebuie resuscitare dimensională, trăim deja într-o lume 3D ce mama dracu :D 


Scenariul e un maldăr de fulgi așa cum e de la partea a doua încoa și întinde leneș o haripă autostopistă spre dubița cu legende ferfenițite, sforăitoare, ca morbidismul sirenelor și clipocitul fântânii dătătoare de viață veșnică. Mitologiei i se așează pe umărul colbuit un papagal gânguritor de rime și dodii, replicile devin astfel o rostire puerilă, penibilă, nu că până acum n-ar fi fost așa, arborând o topică specifică dramaturgiei shakespeariene, înțeleg că cvasi depistarea temporală a poveștii se pupă necrofil cu astfel de lexuri îngropate, dar rostirea lor e cam inutilă și ruginită fonic. Au  fost trei cadre ce-mi plăcură, imediat ce iese varianta DVD le print-screen-uiesc și le agăț pe aici. Mă așteptam să fie saturat de clișeică prezența lui Penelope Cruz,


dar aura i-a mai fost diluată, în bine, de către două fătuci, una mai proaspătă ca cealaltă:


Astrid Berges-Frisbey 


Gemma Ward



Dacă tot au găsit fântâna tinereții, dacă tot au băut din ea și dacă tot le mai rămâne vreo veșnicie și ceva la dispoziție de ce să nu mai facă vreo alte 3, 5 părți de-acu încolo, poate le va seca legendarismul și se vor muta pe uscat sau vor ajunge în China Corea, sigur sunt ceva legende locale pe acolo ce zac în cufere pe fundul mării galbene, vălătucite de curenți bântuiți și plini de corsari...cu ochi aprigi și oblici :D. 

Exclusiv pt sormea: ce ți-ar mai plăcea un captain G-Sparrow :))


Iar reactia colegilor de trupa ar fi asta, stai unde e T.O.P :))



10 comentarii:

  1. hai lasa ca macar a fost entertaining(te mai relaxezi cu genu de filme),ma duc si eu maine sa ma conving...

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai de mine şi de mine, şi eu am speranţe aşa mari (încă) că o să-mi placă. Dar tot trebuie să merg la cinema că nu degeaba îl aştept de-atât timp...

    RăspundețiȘtergere
  3. @ piratul cinefil daca te-as contrazice as fi ipocrita :P
    @ josephine sigur o sa iti placa , stai linistita :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Sperante mari nu am pentru film (ma duc si wu in week-end sau sapt viitoare) dar cred ca efectele 3d varaiza in functie de varainta aleasa (3d, Imax 3d sau disney 3d). Oricum povestea si personajele sunt menite sa vanda si cred ca o sa faca acest lucru. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu cred că o să ajunga un bestseller.

    RăspundețiȘtergere
  6. Fato "Corea" se scrie Coreea! In English "Korea" is written with a single "e" not in Romanian! don't make confusion :)) .. so... raspuns la intrebarea ultima/retorica : TOP era cel aplaudat theee :))) defapt nu stiu sigur! dar banuiesc ca facea un mare show :> in fata lor ^.^"

    RăspundețiȘtergere
  7. si DA!mi.ar mai placea .. Korean Dream :)) <3.<3

    RăspundețiȘtergere
  8. :))) da fato ai dreptate scuze, din viteza, gandim in engleza si scriem in romana, TOP facea o scamatorie cu...basca aia gavroche style :)) acompaniat de Rain undeva in spate care facea si el o ...scamatorie cu tricoul :))

    RăspundețiȘtergere
  9. m-am cam desumflat ... imi era dor de gasca asta ...

    hee... ai trecut la MotW Tucker & Dale !!! ti-a placut ? :lol:

    RăspundețiȘtergere