vineri, 11 martie 2011

Prostituată spiritual


Îmi pare rău pentru ai mei confrați niponi și pentru al lor nenoroc topografic, însă mă bucur compensatoriu când îmi dau întâlnire la foc valpurgic de veioză demodată cu a lor literatură șugubeață. Vorbe meșteșugite, culese din fabuloasa scriitură a domnului Haruki Murakami (Cronica Păsării-Arc):

Nu, nu înțelegeam.
-Normal, am avut relații sexuale și cu dumneavoastră, domnule Okada, dar au fost relații normale, corecte, cu un scop nobil. Nu mă consider deloc pângărită. 
M-am uitat la ea câteva secunde de parcă era un zid cu pete colorate.

-Ați avut relații sexuale cu mine?
-Da, spuse ea. Prima oară am făcut sex oral, dar a doua oară am avut și relații normale. În aceeași încăpere și prima, și a doua oară. Nu se poate să nu vă amintiți. Prima oară nu prea am avut timp la dispoziție, așa că a trebuit să ne grăbim. A doua oară nu ne-am mai grăbit.
Îmi era imposibil să-i adresez vreun cuvânt.
-A doua  oară am purtat rochia albastră a soției dumneavostră și brățările acestea. Vă amintiți, nu? A ridicat mâna să-i văd brățările mai bine. N-am fost capabil decât să dau din cap.
-Adevărul e că nu ne-am culcat în realitate, iar când ați ejaculat, nu ați făcut-o în mine, ci în conștiința dumneavoastră. Înțelegeți?  A fost o conștiință contrafăcută, dar cu toate acestea, trebuie să recunoaștem că noi doi am făcut sex. 

-Nu văd de ce am făcut așa ceva.
-Pentru a ne cunoaște mai bine.
Am oftat adânc. Mi se părea nebunie curată, dar a descris scena din visul meu cu o acuratețe incredibilă. Am privit cele două brățări de la mâna stângă plimbându-mi degetele peste gură.
-Recunosc că nu sunt prea inteligent, am zis eu cu voce spartă, deci nu pot pretinde că am înțeles ce încercați să-mi explicați
-În cel de-al doilea vis al dumneavostră, chiar în toiul actului sexual, mi-a luat locul altă femeie. E adevărat? Habar n-am cine era, dar probabil că schimbul acela s-a petercut pentru a vă sugera ceva, domnule Okada. Asta aș vrea să înțelegeți.
Am tăcut.
-Nu trebuie să vă simțiți vinovat că ați făcut sex cu mine. Știți, domnule Okada, eu sunt prostituată. Mai întâi am fost prostituată fizic, acum sunt prostituată spiritual. Sunt tot timpul în tranzit.  

7 comentarii:

  1. I'm not in the mood for love, dear... but thanks.

    RăspundețiȘtergere
  2. :))) f tare, dar tot 2046 mi-e mai pe plac: "Do you know what people did in the old days when they had secrets they didn't want to share? They'd climb a moutain, find a tree, carve a hole in it, whisper the secret into the hole and cover it up with mud. That way, nobody else would ever learn the secret..."

    RăspundețiȘtergere
  3. Citatul e si In The mood For Love.
    http://www.youtube.com/watch?v=ZgO_sCXrK4s

    RăspundețiȘtergere
  4. e si in 2046 te asigur :D domnu kim are un fetish pt "gaura" secretelor :D

    RăspundețiȘtergere
  5. dovada ca e din 2046: http://www.imdb.com/title/tt0212712/quotes :D
    dovada ca e si din in the mood for love :P http://www.imdb.com/title/tt0118694/quotes

    RăspundețiȘtergere
  6. Interesant articol.... fain site ;)

    RăspundețiȘtergere