miercuri, 17 noiembrie 2010

My Blueberry nights


cat power-the greatest
Marele Kar Wai Wong, născătorul unor minunăţii precum 2046, In the Mood for Love, Chuncking Express, Fallen Angels se apucă de reîncălzit...tofu şi îi iese o plăcinta cu coacăze. Fluxul sevei care trece prin colajul de povestioare din chuncking express sau fallen angels se căzneşte să umple fibrele aluatului de faţă, drenajul se dovedeşte a fi însă unul cam anevoios, coca se pleoşteşte, casa se umple de fum.

Strofele sale filmice sunt “lost in translation”, furnicale, muşuroieşti, dar atât de bine centrate pe individ, ca un focus ubicuu, concomitent, fără a cădea într-un joc destinic, dominoic în stilul lui Innaritu să zic. În My Blueberry Nights ceva s-a pierdut pe drum însă, vivacitatea, dinamica, veridicul istorisirii, rezultatul fiind un fel de New York I Love You (făcut în întregime de woody, dar păstrând fugitismul somnambulic al lui kar wai),  atenţia pentru sfera individualităţii s-a păstrat însă, au ieşit câteva personaje bine delimitate care au beneficiat bineinteles şi de aportul unor actori cool, jude law face treabă bună, norah jones pe lângă faptul că are o voce şi nişte melodii eterice se descurcă destul de bine şi actoriceşte, chiar dacă băţoşismul, crisparea personajului, mie una nu mi-a picat cu tronc, insa factorul compensatoriu a venit din partea unei natalie everfescentă, gambleriţă, fugară şi din partea unei rachel de asemenea…suculentă :D
S-a dorit adaptarea până şi a câtorva melodii preferate ale regizorului, deja mă calcă pe nervi atâta ciuntire, dar din punctul de vedere al ochiului publicitar şi al înmulţirii pâinilor, pardon plăcintelor, pentru publicul vorbitor şi întelegător de lengua engleza e un numa de bine.

PS: Mergeţi fraţilor la Portertul luptătorului la tinereţe (văzut azi, plăcut maxim, de scris în curând :D)

11 comentarii:

  1. am vazut filmul acum cativa ani. mi-a placut dupa cum ai zis si tu atmosfera "lost in translation" si rolul facut de Portman. bun filmul(poate il mai revad).

    RăspundețiȘtergere
  2. iarasi ai pus ceva muzica.
    but I'm not falling for that one again: am facut greseala sa dau play la videoclipul de la "To die for" - asta sambata - si inca mai am residues of Sweet home Alabama in the back of my head :)

    RăspundețiȘtergere
  3. @marian filmul nu mi-a placut, doar portman, hai si rachel...bine hai si norah :))
    @thursday's child :)) dar de asta ce zici, de fapt o stii cu siguranta :P http://www.youtube.com/watch?v=I0tMmsUEGOY

    RăspundețiȘtergere
  4. haha
    eu i-am zis 'wkw de supermarket' - vezi aici:
    http://agenda.liternet.ro/articol/7187/Alex-Leo-Serban/WKw-featuringNorah-Jones-My-Blueberry-Nights.html

    RăspundețiȘtergere
  5. @als :)) da, bine punctat sau "fast moving love" :P...in the hood for love :))) bestial

    RăspundețiȘtergere
  6. Bon, deci pentru ne-initiati (aka me) Blueberry Nights is a place to start with. Nu de alta dar desi Lost in translation nu e neaparat filmul la care sa te uiti din cand in cand (e fain dar evident e si foarte...tern) are o atmosfera contagioasa (nu cred ca tinea figura cu niciun alt oras in afara de Tokyo, sincer). Daca il vad saptamana asta iti dau un mail sa iti zic cum mi se pare.

    RăspundețiȘtergere
  7. ba eu zic ca "neinitiatii" sa inceapa cu 2046 sau cu in the mood for love :) dar nah cine poate refuza o placintica ca natalie :))

    RăspundețiȘtergere
  8. 'placintik', LOL!
    dk citeste musiu cinesseur te face clatita :P

    RăspundețiȘtergere
  9. aoleu:)) daca tot voi fi clatita am o dorinta testamentara si anume sa fiu asezonata cu o cafea buna, cu scortisoara si whiskey :P

    RăspundețiȘtergere
  10. Mi-a placut filmul desi acum imi aduc aminte vag de el. Insa melodia asta e una dintre preferatele mele... :)

    RăspundețiȘtergere
  11. @ tomata velcom, velcom :P dap, melodii faine, bune de tot, kwk si in general asiaticii am vazut ca imprumuta mult din muzica vestica si aleg tot ce e mai...spumos :D

    RăspundețiȘtergere