luni, 13 iulie 2009

The air I breathe-Povesti intercalate...



La recomandarea Luminitei, o foarte buna amica, am vizionat zilele trecute o povestioara draguta care m-a trimis inevitabil cu gandul la filme precum Babel, 21 de grame sau Amores Peros deci la o ingramadeala interesanta de povesti care formeaza tabloul unei naratiuni "mama" care le inglobeaza si le lichefiaza in mod logic. Nu auzisem mare lucru despre acest film, mai precis eram un fel de tabula rasa in fata CD-ului si am zis hai totusi sa imi umplu o ora jumatate cu "o gura de aer" si spre surpriza mea am primit ceva mai mult de atat. Actiunea filmului este destul de alerta, voice over-urile au replici savuroase si inteligente, iar legaturile care se stabilesc intre cele 4 povesti nu dispun de complexitatea acelora din filme precum Babel sau 21 de grame, dar au acea scanteie care te determina sa te identifici cu o suma de situatii. Nefiind o persoana ahtiata dupa realism in stare pura acest film m-a incantat pentru ca reuseste sa imbine elemente de fantastic, insa un fantastic "cuminte", cu felii de viata pura, viata intr-o societate constrangatoare care ne ofera doar iluzia liberatatii in limitele legii. Mai pe scurt filmul demonstreaza cum nu poti fi fericit chiar daca societatea iti pune la dispozitie toate elementele ca sa poti fi. Distributia este si ea una de prima mana, iar elementul surpriza il reprezinta aparitia lui Sarah Michelle Gellar pe care mi-am inchipuit-o mai tot timpul vegetand in rolul de "spaima a vampirilor", dar care se pare ca ne va incanta de asemenea cu rolului Veronicai in ecranizarea romanului lui Coehlo, "Veronica se hotaraste sa moara".

7 comentarii:

  1. felicitari pentru primul post :P
    mi-a adus aminte de un film bun. poate o sa-l revad.

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc :)
    wow pe vremea aia ma uitam la filme p CD :)) aveam un modem si nu puteam downloada filme, ce vremuri ...gri :D

    RăspundețiȘtergere
  3. stiu cum era... eu mergeam cu sticku prin camine :))

    RăspundețiȘtergere
  4. De mult vroiam sa iti rasfoiesc blogul de la un capat la altul si iata ca am reusit. Din rasfoiala m-am ales cu un sir si mai lung de filme pe care trebuie sa le vad, deci e clar pana peste 100 de ani nu ma mai uit pe bloguri de filme:), glumesc. Nu stiu cand o sa am timp sa le vad pe toate dar ma descurc eu. Am vazut si o evolutie a blogului tau cum era si normal. Spor la scris si te-ai ales cu inca un cititor zilnic sau aproape zilnic.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ana, ma bucur tare ca ai avut rabdarea si placerea sa il rasfoiesti :) Stai linistita, nici mie n-o sa-mi aunga viata asta sa le vad pe toate :)) Da, asa e, am schimbat stilul, registrul, am mai cizelat lucrurile. Ma bucur, te astept cu drag la Butic oricand doresti :)

    RăspundețiȘtergere
  6. am vazut un interviu pe care l-ai acordat recent revistei gen90 unde sunt redactor si chiar ma simt prost ca nu am stiut de blogul asta pana acum...sunt un mare cinefil, fan infocat al lui Tarantino si sper sa recuperez de acum incolo ce am pierdut in tot acest timp in care nu am stiut de existenta acestui blog. Keep up the good work!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu-i nimic, poti recupera oricand :)) glumesc. Si eu sunt fan Tarantino si iti recomand calduros noul Django :) Merci tare mult, aidoma

    RăspundețiȘtergere