joi, 16 iulie 2009

Din categoria "mai altfel"

M-am gandit sa deschid o mica cutie a Pandorei si sa postez cateva trailere ale unor filme pe care am avut ocazia sa le vad pe Tvr cultural sau tvr2 care par a fi cam singurele programe tv ce mai difuzeaza din cand in cand filme bune, chiar deosebite. Asa ca primul duh care iese la inaintare ar fi povestea kafkiana a unui personaj "eclozat" intr-o lume plafonata, rutiniera cu care se impaca foarte bine pana cand apare inevitabil dorinta de evadare, iar metodele sunt dintre cele mai diverse: "plonjarea" in fata metroului, taierea degetelor sau saparea unui gauri in perete in cautarea unei lumi paralele, cam acestea ar fi problemele...Omului problema.

Intacto, un alt film care mi-a atras atentia este unul despre noroc, intreaga poveste se desfasoara asemenea unei rulete rusesti. Personajele trec printr-o serie nebuneasca de probe pentru ca la final sa castige cel mai norocos. O proba amuzanta este aceea in care concurentii trebuie sa alerge printr-o padure legati la ochi, iar cel care ramane..."intact"...trece la proba urmatoare.

O ultima incercare de spargere a monotoniei ar fi Bin jip, un film cu totul deosebit, aproape lipsit de dialog, dar care reuseste sa transmita o intreaga filosofie de viata prin aura celor doua pesonaje care "imprumuta" seara de seara locuintele oamenilor plecati fara a avea intentia sa isi insuseasca vreun bun ci doar sa se "cameleonizeze" cu mediul, sa traiasca povestea celuilalt. Un film ce nu trebuie ratat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu