duminică, 5 iunie 2011

Green lantern-flash-uri

 Uitându-mă la trailer-ul ăsta încep să mă îngrijorez cu privire la direcţia în care o apucă SF-ul şi cinemaul în general, mă calcă pe coadă suprasaturaţia asta digitală şi avatăreala, cum bine zicea Alex Leo Şerban (mai jos), probabil că în curând nici măcar actorii nu vor mai fi necesari filmului, înlocuiţi fiind de...holograme :D.



21 de comentarii:

  1. oare chiar suntem niste secte eretice sau doar o parte dintr-un public larg?
    are dreptate CGI e la putere si tot progreseaza (din pacate).

    RăspundețiȘtergere
  2. nu zice nimeni sa nu progreseze, e normal, insa impinge cinemaul intr-un coltz cam umbros lasand loc unui...desen animat insipid :D secte eretice, imi place asta :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Devine extrem de enervant trendul asta. Ma uit la filmele care trebuie sa apara anul asta la cinema in Romania si nu mi se pare nimic interesant pana in septembrie cand apar Midnight in Paris si mai ales Melancholia (primul nu ma intereseaza prea mult, dar in conditiile in care n-am mai vazut un film de care vreau eu de la Biutiful si n-am sa mai vad inca cateva luni bune il accept si pe asta). S-ar putea sa ma duc pe la vreo 2 (probabibl noul X-Men si Super 8) ca ar fi prea mult timp fara sa calc intr-un cinema. Noroc ca mai sunt si alte cinemauri mai putin mainstream, dar acolo ajung ceva mai greu...

    RăspundețiȘtergere
  4. Diferenta e ca in alti ani mai apareau macar vreo 1-2 filme altfel, dar acum nu vad nimic. Totul e uniform pe/sub linia mediocritatii.

    RăspundețiȘtergere
  5. :D
    melancholia da, si normal tree of life...si eu o sa ma duc la X men, ala macar n-a ajuns in faza asta de suprasaturatie si plus ca e cu James ;;)

    RăspundețiȘtergere
  6. pai d'aia facem noi sapaturi in Coreea :))) mai bine asa, prefer sa fac sapaturi decat sa ma ingroape altii :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Livu are dreptate, trendul in cinematografele din Ro se bazeaza pe CGI si pe filme fara substanta. De aceea TIFF-ul (ca e la putere zilele astea) aduce filme ca Hearbeats, Incendies, La vida de los peces, never let me go si altele, pentru ca altfel publicul larg nu le-ar vedea.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ar fi bine daca ar face si astia cu cinemaurile sapaturi in Coreea. Ar putea aduce I saw the devil de exemplu. Cu siguranta m-as duce sa-l vad pentru a 3a oara decat sa vad nu stiu prostii pentru prima. Anul trecut au adus Thirst doar, au adus si precedentul film de Kim (good,bad,weird), pe I Saw the Devil l-au adus la TIFF. Oare chiar sa nu fie in stare sa-l aduca si in cinemaul de rand?

    Si The Murderer ar fi o idee bunicica (ala la care astept sub de mai mult de 3 luni deja), pare un film bun si de public, a fost la Cannes, a avut review-uri bune. Nu ma pot astepta sa aduca filmul lui Kim Ki-duk ca probabil ala ar avea 500 spectatori in cateva saptamani, dar asta ar putea sa-l aduca...

    Cat despre Tree of Life din cate se pare nu ajunge pe la noi. E extrem destupid, dar asta e situatia momentan. Poate se razgandesc, dar si daca il dau in 2012 ce-au rezolvat? Desi e foarte probabil sa ma duc si atunci sa-l vad.

    RăspundețiȘtergere
  9. aoleu daca nici tree of life nu ajunge ce pretentii sa mai am la onscuritati asiatice :D e trist ...murderer niiiice :P noroc ca park regizeaza acum un film cu colin firth si kidman, macar asa sa ajunga unde trebe :P
    @ marian bine ca-mi reamintisi de la vide de los peces :P ca de cand zic sa ma uit

    RăspundețiȘtergere
  10. Sunt foarte curios de filmul lui Park... sa vedem daca ii prieste schimbarea mediului. Vazusem un articol scris de tine ca ar fi cu vampiri(sper sa nu ma insel). Cica ar fi fost un zvon fals, filmul e cu oameni normali... aaaa, adica nu cu vampiri, avand in vedere ca regizeaza Park nu stiu cat de normali or fi :P Park cred ca a ajuns la o anumita doza de popularitate incat sa fie dat totusi si in Romania. Pe langa Thirst cred ca au mai trecut pe la noi si alte filme de-ale lui (Oldboy, Lady Vengeance). Ah, la TIFF i se da si scurt-metrajul care a castigat la Berlin, facut cu fratele sau, cel din urma fiind si prezent la vizionare parca.

    RăspundețiȘtergere
  11. da, da cu vampiri :P pai eu cred ca sunt vampiri, dar numa' asa cum ii percepe park, deci nu sunt vampiri "pur sange" in viziunea americana :D
    scurt metrajul facut cu...iphone-ul? :P

    RăspundețiȘtergere
  12. Vampiri adica oameni care sug sufletul altora chinuindu-i ingrozitor sau cum? :P

    Da, ala cu iphone-ul :D Uite ca nu l-am cautat, nu cred ca-i imposibil sa-l gasesc pe undeva...

    RăspundețiȘtergere
  13. :)) da, si asa
    nu l-am vazut, am scris candva despre :P da, probabil ca se va gasi usor, sper :D
    http://sasesimturi.ro/artistic/night-fishing-cu-iphone-4/

    RăspundețiȘtergere
  14. so CGI grows and grows. mereu s-a impartit cinematografia in doua, mereu au fost filmele comerciale pe o parte si filmele 'serioase'. alea comerciale mereu erau saturate ba de seturi, ba de prea multa actiune, ba de nush ce. normal ca filmele de actiune pentru public vor folosi cea mai ieftina varianta pentru a le aduce cele mai epice secvente. so what? da, si eu cred ca alienul papusa/costum din 1979 arata mult mai menacing decat cel digital a lui fincher din 1993, sau chiar si aia din AvP, dar nu cred ca la asta se vor gandi multi spectatori.
    dar nu e ca si cum a murit celalalt timp de cinematograf. nu s-au lasat jarmush, von trier, jodorowsky, herzog, almodovar si altii atatea mii de facut filme, pentru ca vezi tu, avatar aproape (aproape) arata real.
    da, exista suprasaturatie in multe filme, si cam ustura la ochi. but we are getting there. se va gasi incet balansul asta. credeti ca aceasta tehnologie e avansata? abia face primii pasi nesiguri.
    in plus, mereu vor fi oameni care nu se vor lasa dusi de val. sunt atatea filme care au un nivel optim de subtil de cgi, (thirst ar fi un prim exemplu), sau oameni ca si coppola si nolan, care vor zice ”fuck cgi, we can do this in camera, motherfuckers”.

    cat despre disparitia actorilor...
    chestia asta se zice de vreo 10 de la final fantasy, and yet jim carrey is still making 30million of a movie. ca tare realist arata, remember beowulf, polar express, sau versiunea intinerita a lui patrick steward si ian mckellen din xmen 3? sau cea a lui jeff bridges din tron legacy? very convincing. mintea umana stie prea bine sa faca diferenta intre real si fals, exista milioane de mici detalii. daca va vreun calculator care va reusi sa creeze o fata digitala care sa ne pacaleasca timp de cateva ore, cred ca problema noastra majora nu va fi disparitia actorilor, ci hoarda de terminatori trimisi de master computer sa ne elimine ca specie.

    no cgi, no kung fu panda 2, and no x-men first class (pe care il recomand cu mare caldura). nu-s mare sustinator (imi place doar mereu sa iau parerea opusa), dar sincer, nu e ca si cum nu sunt alte optiuni. si comentariul ca doar doua filme merita vazute anul asta, ca restul sunt bullshituri daunatoare la ochi:

    never let me go
    senna
    13 assassins
    armadillo
    cave of forgotten dreams
    cedar rapids
    insidious
    donțt be afraid of the dark
    winnie the pooh
    the beaver
    stake land
    kaboom
    countdown to zero
    the way

    si asta numa luniile mai-iulie

    i forgot my point by now

    LOVE MOVIES!!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. ptiu, ce dracu pot sa mai zic, multumim de pledoarie, fuse...racoritoare :D normal ca filmul, ala serios traieste foarte bine si cu naparca asta de cgi suprasaturat in carca, dar nah exista cgi de calitate si unul totalmente bullshit care nu face cinste tehnologiei pubere de care zici :P

    RăspundețiȘtergere
  16. da o ziceti de parca ar fi ceva strict legat de cgi, o problems nous adusa de aceasta tehnologie.
    cand efecte speciale insemnau papusi exista harryhausen si existau imitatori slabi. i don't see what you are getting at.

    ps: ma plictiseam ieri

    RăspundețiȘtergere
  17. never let me go
    senna
    13 assassins
    armadillo
    cave of forgotten dreams
    cedar rapids
    insidious
    donțt be afraid of the dark
    winnie the pooh
    the beaver
    stake land
    kaboom
    countdown to zero
    the way

    Care cinema romanesc da macar unul din filmele astea? :) De fapt doar winnie e in program, dar nu stiu daca ma poate invinovati cineva pentru ca mi se pare total neatractiv...

    Din cate tin minte Never let me go a fost, dar nu e cine stie ce. Mult prea scurt filmul ca sa aiba efect. 13 Assassins si Kaboom au fost la B-EST daca nu ma insel, dar excludem festivalurile. Cave of the forgotten dreams e la TIFF, deci tot nu se pune. Parca si Armadillo e la TIFF, dar tot degeaba. Nu toata lumea isi permite sa ajunga la TIFF, cu atat mai mult cu cat numarul de vizionari e extrem de limitat. Nu mai pun la socoteala ca sesiunea sta sa inceapa, iar multi sunt in mijlocul ei.

    Insidous, Don't be afraid of the dark nu arata nici ele prea atractive.

    The Beaver a fost la Cannes si criticii au sters podeau cu el din cate tin minte.

    "i forgot my point by now" - i think maybe you dind't have one to begin with :P cel putin nu in contexul in care vorbeam noi...

    In alta ordine de idei, am mai vazut un film adaugat la programul pe septembrie, anume Pina :D Din pacate pana in septembrie inca se anunta seceta. Cu putin noroc poate mai programeaza un film mai putin popular si ceva mai bun, desi vad ca pentru weekend-ul urmator a aparut de nicaieri http://www.imdb.com/title/tt1318029/ Cine? Nici eu nu stiu...

    RăspundețiȘtergere
  18. pina o sa aiba succes pt ca este 3D,cred, sper, altfel il introduceam frumusel in lista de mai sus
    between u and me e un homuncul in stuff care mai scapa cate-o bunaciune din asta :))
    @ kolcs ideea era in felul urmator, am mizat doar pe pura si simplista analogie dintre ce spuse ALS candva si cgi-ul asta pueri, uite, nu prea se mai fac filme ca blade runner, i mean poti face ceva cul si fara suprasaturatie din asta animata, oricum e doar o parere simplista si rudimentara de-a mea
    ps: cred ca si eu ma plictiseam si nu aveam dispozitia necesara incat sa scriu un argument mai de doamne ajuta :))

    RăspundețiȘtergere
  19. Nah, nu tot ce e 3D e "condamnat" la succes. De exemplu The Nutcracker a avut abia 16 000 spectatori in 8 saptamani. Si e mult mai atractiv pentru publicul larg fata de Pina. Nu conteaza chiar atat de mult daca e 3D sau nu, mai important e daca are un actor celebru in distributie (regizorul e irelevant in majoritatea cazurilor) sau daca e la al x-lea sequel si are o anumita popularitate in spate. Daca mai sunt si combinate succesul e garantat. Mai sunt si alte situatii in care se exploateza carti, dar practic tot pe sistemul popularitatii enorme deja existente. Pina n-are nici popularitate, nici actori, nici macar regizor cunoscut in randul publicului mancator de popcorn si nachos. M-as mira daca ar avea 5000 spectatori dupa vreo 5 saptamani, desi as miza pe o cifra macar de 2 ori mai mica (nu exclud ca "3D" din titlu sa atraga cativa curiosi, dar numarul lor n-are cum sa fie prea mare. Oricum, nu ma intereseaza cati o sa aiba, ma bucur ca dupa atata timp apare si ceva mai interesant.

    RăspundețiȘtergere
  20. nici Glapagos n-a avut spectatori, nah subiectul..eu ma autoiluzionez totusi ca Pina va avea, e cu dans, deci e digerabil :P daca se face viral din trailer-ul ala minunat apai poate sare de aia 5000 :))

    RăspundețiȘtergere