miercuri, 23 martie 2011

The Quiet Family

 Delinquent Habits - Tres Delinquentes

Omu care a făcut drăcovenia de I saw the devil (printre altele a mai făcut The Good, The Bad, The Weird A Bittersweet life, A tale of two sister și psihedelicul segment Memories din Three Extremes) are umor domne sau cel puțin avea, undeva pe la începuturile carierei, dacă cumva domn regizor va ajunge să poarte cămeși cu mâneci supradimensionate măcar există filmu ăsta drept dovadă a faptului că fuse cândva zdravăn, vorba vine, căci încă de la primul său film bate alizeul aducător de miasme tartarice. 
Deși nu-i atât de în etate (1998) am avut senzația că urmăresc un film ceva mai vechi cu vreo încă 10 ani asta poate pentru că vodevil-ul  dezgropăciunii cu repetiție m-a dus cu gândul la Hitchcock și la bietu Harry. O familie liniștită, timid-întreprinzătoare, posesoarea unei pensiuni de munte se transformă fără de voia sa în clan ucigaș atunci când un stârv stă în antreul căminului...antreprenorial. 

Un stârv nu vine niciodată singur ci se ia de mânuța descărnată cu un altul într-o horă valpurgic sacadată (o bătută a la michael jackson of course) și moartea nu mai e un fenomen ce i se întâmplă întotdeauna celuilalt cum spumegă existențialiștii și alteriștii, ci e mai degrabă un fenomen...simpatic (epistemic vorbind nah), moartea accidentală sau crima necesară devin nește cutume insignifiante ca datu cu mătura. Optica asta poate fi rezultatul unei fugăreli printr-un labirint de bâlci cu oglinzi diforme în care se reflectă satiric o serie de filme gangsta în care omuciderea e prea genetică, prea sec-gratuită, prea forțat logic-vindicativă.

PS: am râs copios, iar muzichia e super faina
bonus, scenă introductiv-hipnotică :D Enjoy

2 comentarii:

  1. Daca e regizat de acelasi geniu nebun si sadic care a inventat i saw the devil,atunci trebuie sa fie un festin comico-sadic. Imi place poza cu sshhh... zici ca sunt familia Adams. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. :D is mult mai simpatici si mai umanoizi decat adamshii :)

    RăspundețiȘtergere