luni, 6 septembrie 2010

Disco pigs

Continui incursiunea în background-ul lui Cillian Murphy şi dau peste un fel de basm cu nebuni sau doar tineri necopţi şi aristotelic antisociali cam ciuruit şi inconsistent, însă a cărui ingenuitate trebuie luată în seamă mai ales privită prin filtrului actoricesc al lui Cillian care nu ştiu dacă să zic că exagerează la nivel de puritanism şi tembelism.
Doi, el, ea, Pig and Runt, inseparabili din născare, vecini, telepatici, împart totul, inclusiv un canal de comunicare între casele lor, adormind în fiecare seara ţinându-se de mână chiar dacă nu se văd. Ăştia doi se ţin numa de tâmpenii, până când gluma se îngroaşă şi totodată conturează mai tare nebunia unuia dintre ei, augmentată fiind şi de instalarea sentimentului amoros care pentru cei doi are culoarea... cerului. Replicile beneficiază de accentul irish atât de nefinisat şi gronjos care îi dau un farmec aparte, însă acesta parcă păleşte o leacă în faţa repetitivităţii lor. Final moralist, cam crud, cam crudă (adecă tânără) scriitura, cam neglijente racordurile, dar are câteva bijoux-uri aruncate cerşetorilor pe ici pe colo cum e cea de mai jos.

4 comentarii:

  1. cillian promite mult ca actor, dar cred ca ar trebui sa se axeze pe mai multe filme independente care sa-l scoata in evidenta.
    O sa ma uit si la acest film cat de curand:)

    RăspundețiȘtergere
  2. eh, a jucat in cateva mai independente, dar ca sa fie ochit de gloata trebuie sa se faca vazut si in chestii mai comerciale asa cum a fost 29 days later, batman sau The edge of love :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Scena postata de tine, cu "monologul salivar-salivator" e cea care m-a bantuit nopti in sir... :)) On a lighter note, Disco Pigs pentru mine e un fel de Jeux D'Enfants irish. La o scara mult mai mica, cu different outcomes, dar cu o premisa asemanatoare.

    RăspundețiȘtergere
  4. da, e un fel de jeux de enfants, astia chiar sunt enfants, mai zanatici si mai ilogici decat cei frantuji :P

    RăspundețiȘtergere