miercuri, 2 februarie 2011

Primer

Cum stați cu ondulatorica, când v-ați controlatără ultima oară de quarci, când ați servit ultima dată o cafeluță înclinată inceptional  alături de herr planck și dirac? Dacă toate cele s-au întâmplatără acu câțiva ani lumină, în apropierea unei găuri de vierme fix lângă ce a șoarecelui de bibliotecă, atunci filmul ăsta o să vă dea un brânci și mai aproape de vid. 

Terminologia fistichiu-științifică te pălmuiește creștinește, te pilduiește și te îndepărtează de credință așa cum face orice religie cu orice îndoielnic,  crede și nu cerceta bă.  Niște băieți dăștepți, apretați și cu mintea limpede fac din nimic [aproape] el dorado-ul capetelor zburlite și al limbilor scoase, shangry-la-ul cosmogonic de sub calota lui hawking:  mașina timpului. Cam din nimic e făcut și filmu în sine, demontrațiunea parcă transpare dincolo de câmpul magnetic al machinei și ne sudălmuiește na bă fraierilor că vă facem mințile pleavă și cu bani puțini, fără CGI, fără slow motion.  În ciuda limbajului de lemn, pardon de fibră de carbon high modulus, demonstrandumul parcă nu m-a dus  pe culmile hiperbolice ale revelațiunii, dar poate voi veți ajunge mai abitir acolo în funcție de cât de science freaks sunteți :P Nu mai spoilăresc ce și cumul nah, să vă treacă și pe voi sudori reci, să vi se rupă catenele și să vi se brownienizeze precipitatul cunoștințelor într-ale cuanticii. 
mai mult năduf găsiți aici  :)

4 comentarii:

  1. si eu l-am vazut ieri :)
    e foarte inteligent construit dar mi s-a parut greu de urmarit. oricum filmul demonstreaza ca cinematografia mai are din cand in cand nevoie de un suflu nou, independent, care sa nu fie influentat de vechea scoala.

    RăspundețiȘtergere
  2. @ richie da, imi placu sa ma dau cu masina timpului, desi n-a fost tocmai confortabil :P

    RăspundețiȘtergere