duminică, 15 august 2010

Symbol

Back in business. Parcă e inutil să spun că mi s-au meltuit creierii de la atâta UV şi că rău e fără de internet :P. Deci să intru în pâine. Incep cu o...japoneză. Mai tot timpul mi-am imaginat spaţiul-laguna-limbul-vidul (vid care nota bene nu este echivalent morţii cum bine spune Inoue-pe care o să îl dezvolt cât de curând, ci se identifică cu antimateria) post viaţă ca fiind unul geometrico-paradoxal, varianta cinematografic unicamerală a Cubului. Tematica acestui film pare să îmi hrănească acestă reprezentare, însă poziţionarea temporală este mult mai greu de identificat, se poate vorbi în egală măsură de un ante, de un post, cât şi de un sin.



Un omuşor îmbrăcat într-o pijama colorată se trezeşte captiv într-un cub alb fără nici un element de legătură cu exteriorul. Monotonia tabulei rasa este spulberată odată cu apariţia unor amoraşi care iau formă din pereţii gumaţi asemeni porţilor lui Rodin şi care dispar în derma aceloraşi pereţi lasând totuşi în urmă (mă scuzaţi) organele genitale pubere ce par a funcţina asemenea unor întrerupătoare. O apăsare de buton îi aduce personajului colorat o serie de obiecte aparent inutile în neconcordanţă cu statutul său de om matur: creioane, vase, cărucioare, jucării de toate neamurile, însă lucrurile devin bizar-interesante atunci când întrerupătoarele fac să apară o uşă de scăpare, o cheie, o altă cameră şi în acelaşi timp să se creeze un joc aproape împosibil de a le accesa. Zic aproape deoarece portiţa de ieşire se deschide, iar următorea anticameră evolutivă poate coincide cu adolecenţa-maturizare, de această dată întrupătoarele având efecte exterioare, transculturale şi profund simbolice. Alternanţa dintre planul suprarealist al cubului placentar şi cel al lumii extrene, alternanţă ce culminează cu o intersecţie şi o întrepătrundere osmotică sunt extraodinar redate, un film care se poate interpreta la infinit în fel şi chip că doar titlul trebuie să fie tributar ideii, pe lângă etapele vieţii, viziunea interpretativă se poate muta lejer în planul demiurgului puber, larvar, născător de mişcare, timp şi alte prncipii primordial-a priori-indispensabile.
N-are nici măcar un trailer ca lumea, dar îl găsiţi in one piece aici





4 comentarii:

  1. bine ai revenit! m-ai facut curios in legatura cu acest omusor imbracat intr-o pijama colorata.

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc de intampinare :) dap e un omusor interesant si foarte funny

    RăspundețiȘtergere
  3. Io asta il vreau dar cred ca tre sa-mi fac cont pe situri dubioase :)) Nu prea agreez asta, sa stii :p

    RăspundețiȘtergere
  4. deci daca intri p link-ul ala e foarte ok (dubios in ecuatia asta e doar filmul :P), e un site f misto...daca vrei sa downloadezi filme sadice sau doar...dubioase tre sa iti fac un cont acolo, formalitati nah, dar pentru restu' nu-ti trebe :P

    RăspundețiȘtergere