luni, 23 august 2010

Peacock


Concomitent cu filmările la Inception se desfăşurau cele la Peacock; singurele puncte comune între cele două: Cillian Murphy şi Ellen Page. După Norton şi McAvoy se pare că încep să hrănesc o uşoară obsesie (cu firimituri pentru moment) în ceea ce-l priveşte pe talentatul domn Murphy. Din nou un rol ambiguu, feminizant, dar care nu moşteneşte infuzia de optimism clocotindă ce iese din mic dejunul plutonian ci mai degrabă aluncă pe panta psiho-thriller, un fel de ciorbă fierbinte înghiţită cu noduri, dar care n-are gust rău. John şi Emma (ce poate fi mai abecedaric...la ei :P)-unul şi acelaşi personaj- sunt sculptaţi antitetic pe zidul rigid al unui orăşel sumbru aka Peacock. Pe John îl ştie toată lumea ca fiind tipul retras, agorafob, singur, un fel de Lars mai schizofrenic care îşi are propria lui păpuşă asupra căreia nu deţine controlul adecă pe sine...în rochie. Un fenomen a la Donnie Darko-deraierea unui tren în grădina lui John-o scoate pe Emma la lumină, iar din acest moment începe un joc alambicat, lăbărţat, al dedublării, John-Emma trebuind să-şi îndeplinescă rolul astfel încât peacocii să nu se prindă până când unul dintre ei trebuie să iasă din schemă, nu vă spun care :P. Comporatamentul ambivalent are şi el o explicaţie freudiană, digerabilă, satârul psihanalitic fiind însă îndulcit de o serie de fotocadre superbe şi de omuşorul ăsta care are talent, nu glumă.
Îl mai puteţi urmări în drama de război The Wind that shakes the Barley, unde face un rol bun într-un film bunicel despre atrocităţile britanicilor pe făgaşul irlandez de după primul război mondial.
PS: tipa de lângă Sarandon e Murphy, dar v-aţi prins voi :P

3 comentarii:

  1. am vazut acest film acum doua luni si mi-a placut mult. Murphy asta promite mult:P

    RăspundețiȘtergere
  2. Febletea mea. :D Mr. Murphy that is. Daca tin bine minte, in film parca avea lentile de contact caprui, in loc de ochii lui albastri care te tintuiesc si te fac sa blush. (+ gura intredeschisa in Breakfast On Pluto -> <3 ) Mi se parea mie ca lipsea ceva din farmecul lui irezistibil. Modul in care se fastaceste Emma makes up for that, though.

    RăspundețiȘtergere
  3. da, avea lentile caprui :P still charming :P

    RăspundețiȘtergere