marți, 25 ianuarie 2011

Oscar 2011

Reticența persistă, toate premiile astea poleite îmi hârjâie scoarța, mă exfoliază până îmi dau tuleiele preobrajeniei, dar n-ai cum să sari peste ele ca peste băltoacele de la universitate în drum spre metrou, sunt prea cool, sunt miere pe buzele pițiponcite ale tuturora și parcă nu poci să nu le țugui la rându-mi. După preludiul globurilor urmează deloc surprinzătoarele nominalizări:

cel mai cel:
black swan (îmi vine greu a crede că va fi lua coronița, e prea film-personaj, prea suprarealist pentru stomacul cuminte-gravitațional al americanilor)
the fighter (si ăsta e prea personagistic deși șanse are, dar prea didactic, cumințel și rețetar,)
inception (mă abțin :)) dacă prin absurd ia, mă arunc de pe...scaun)
the kids are alright (nu văzui, dar probabil e o dramă liniară și pusă acolo în top pentru balans)
the king's speech (promit să-l văd azi, mâine, probabil ăsta va fi încoronatul :P)
127 hours (neah, prea experimental, de câte ori să meargă și urcioru boylind la apă)
the social network (nop, globu ăla îi ajunge)
toy story 3 (pe asta n-o înțeleg, bă ăștia care ați făcut topu nu v-a zis mămica voastră că prea mult balans face rău la crestele ampulare)
true grit (hm, particula care s-ar putea să destabilizeze precipitatu, tre să îl văd ca să îl pun în ring cu mister king)
winter's bones (balans, balans, balans)
câștigătorul va fi desemnat deci pe baza de comparație cum e firește și matematicește, deci ziceți și voi cum naiba să compari adunătura asta: retorica cu visu, metamorfu cu soldații de plumb, caii sălbatici cu facebooku, iartă-i doamne :D
cea mai cea fomeie:
natalie- aproape că n-am nicio emoție (but u never know, neah, this time u know for sure :D), restu e tăcere
ăl mai bărbat, aici e interesant:

Javier Bardem (nu mă pronunț, dar Biutiful sigur e mega :D)
Jeff Bridges (neah, laitmotivul urciorului)
Jesse Eisenberg (ar fi cel puțin interesant, intrigatoriu, omulețu e talentos foc)
Colin Firth (dacă filmu ia oscaru pt cel mai bun film, ar fi cam mult să ia și actoru, atunci arunc cu basca corectnessului de granit și înfig stindardu democratiei în primu pântec parabolic care îmi iese în cale)
James Franco (mânca-l-ar mama, dar, nah, nu toți criticioșii sunt matern-fagocitar-saturnieni ca mine :P)
restul...ah da, regia...probably fincher, nah omu a arătat că poate fi și altfel decât criminalist, psiholog, spintecător, șahist, labirintic-minotauresc  :D..si da...amy adams dacă îi dau cu flit și anu ăsta chiar mă supăr :D

9 comentarii:

  1. The kids are alright - e o comedie fara umor. Asta daca cruzimea nu o devenit funny intre timp. Nu merita nici o vizionare. Trailerul are toate fazele ok din film.
    L'illusionniste - nu poate sa fie mai slab ca Toy Story 3. Dar nu l-am vazut.
    Hmm, James Franco - se poate mai bine :)

    RăspundețiȘtergere
  2. n-am mentionat categoria animata ca nu prea ii vad rostu (anu asta), da, iluzionistu ala nu are cum sa fie mai slab decat toy cah story...james poate,da, si mai bine :P dar eu m-am entuziasmat la vederea lui dintr-o bucata :D
    cat despre the kids...sigur e un everybody's fine fara sclipire, fara nimic

    RăspundețiȘtergere
  3. am vazut eu L'illusioniste. E delicat, sensibil, un pic sec.. asa, frantuzesc. Plictisitor intr-un final dar nu toate animatiile trebuie sa fie ca shreque/ice age.

    RăspundețiȘtergere
  4. doamne fereste daca ar fi asa, mai fericita as fi sa rasfoiesc un album cu abțibilduri son goku sau pokemon:)) pour moi animatiile lui miyazaki mi-s altar si app de frantuji f misto persepolis :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Yep, Persepolis si Waltz with Bashir sunt doua animatii exceptionale din ultimii ani. Dar pentru mine, Les triplettes de Belleville ramane etalonul pentru animatie (europeana). Iar L'illusioniste este un omagiu adus lui Jacques Tati, ceea ce inseamna ca probabil nu o sa-mi placa, dar trebuie sa-l vad la cinema.
    Dar sa nu divaghez aiurea. Tocmai am vazut The King's Speech si am mixed feelings. Poate sunt total opac la subiectul filmului, dar mi se pare ca chiar este un "british thing" cum zicea cineva pe alt forum. Actorii sunt superbi toti, joaca frumos, dar ceva parca lipseste. Un film bun, dar in nici un caz memorabil.
    Caci din toata lista de la Oscar, singurul care mi se pare memorabil este Dogtooth. Dar adevarul este ca nu le-am vazut pe toate. Oricum The Social Network clar nu merita Oscar-ul.
    Iar in final, scuze de spam.

    RăspundețiȘtergere
  6. Asta e trailerul la Dogtooth.
    http://www.youtube.com/watch?v=wlN5qpp8j74

    Merita :D

    RăspundețiȘtergere
  7. notat animatiile, notat dogtooth care pare (sigur e) MEGA :)) tocmai ce am vazut si eu the king's speech, actorii nah, i'm speechless, colin firth impusca clar si oscaru, ce nu mi-a placut a fost aceea fortare de a pune in locuri potrivite cuvinte potrivite si de duh, parca fusera prea multe, in rest, deferenta :D

    RăspundețiȘtergere
  8. Tind sa cred ca va castiga The Social Network. The King's Speech si Black Swan sun cum ai zis si tu filme -personaj.
    La actori nu cred ca Natali si Colin pot fi invinsi.

    RăspundețiȘtergere
  9. eu una nu cred ca va castiga the social network, poate pt regie, de dragul metamorfozei lu fincher, it's all about transformation this year :P

    RăspundețiȘtergere