miercuri, 16 noiembrie 2011

Guest Post: Requiem for a Dream

A mea soră, elevă în clasa a 11-a, s-a procopsit cu o notă de 10 la disciplina sociologie, pare-mi-se, ca urmare a celor scrise mai jos: 

Pornind de la analizarea documentelor sociale explicați evolutia adolescentului in societate.

"Pornind de la un film pe care l-am urmarit acum ceva timp, care evidenția evoluția adolescentului înconjurat de nenumarate tentații, dar si dominat de instabilitate emoțională, pot spune ca este un adevărat strigăt de trezire epentru toți tinerii instabili. “Recviem pentru un vis” face ca după sfârsit să te gândesti de două ori înainte de orice acțiune pe care vrei sa o faci. Personajul din film, un tânăr care a crescut fără tată și doar alături de mama sa obsedată de propria-i greutate, a ales sa evadeze din inchisoarea sa interioară cu ajutorul drogurilor.


După ce a încercat o dată a fost prins în lanțurile dependenței de droguri și cum asta nu era de ajuns i-a influențat si pe cei din jur: pe prietena sa. În final ajunge ca pentru droguri sa îi insufle prietenei sale ideea ca ar trebui sa se prostitueze pentru a face rost de bani. Cei doi ajung să se despartă desigur, așa cum și în viața reală s-ar fi întâmplat. Tânărul se trezește într-o zi într-un spital fara o mână, aceasta fiindu-i amputată din cauza ranilor produse la vene. Finalul filmului evidentiază clar inconștienta tinerilor din zilele noastre, faptul că ești înconjurat de oameni care te provoacă si te influențează, iar pe lângă asta mai poți fi și instabil emoțional  fără părinți capabili să te crească. Toate acestea din urmă sunt componentele din care rezultă inconștiența cu care tinerii se lasă influențați, neavând propria lor personalitate se lasa dusi de val doar pentru a fi mai tari sau mai stridenți în societate, din pacate într-un mod neplăcut."

6 comentarii:

  1. Roro, tu erai :)) big hug
    ai vazut Audition cum ne-am inteles? :))

    RăspundețiȘtergere
  2. hug back!
    NU! adica da. dar n.am rezistat sa vad si finalul. m.au luat grav palpitatiile, si mi.a crescut tensiunea si mai mult decat o aveam crescuta:))).

    RăspundețiȘtergere
  3. @Adina: Macar la Bac poti sta linistita. n-o sa aibe probleme.

    RăspundețiȘtergere
  4. dap, merci, imi place ca te gandesti la...linistea mea :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Pe mine nu m-a impresionat deloc filmul. Totul mi se pare facut intr-un mod prea ideal si prea putin impresionant. Apreciez mai degraba Trainspotting cand vine vorba de astfel de filme, acolo macar am si ras putin.

    In alta ordine de idei, recomand si eu Audition. E un film superb, cam ca si toate filmele lui Takashi Miike (chiar si 13 Assassins desi filmul original e mult mai bun)

    RăspundețiȘtergere