joi, 7 iulie 2011

Sex is Zero

Gata, tai ombilicul via placenta mercantil-autohtonă, reneg această mamă surogat ce mă hrănește spasmodic cu lapte modificat, înălbitor, rămân însă în cadrul aceluiași registru facil, cel puțin sunt în Coreea.


N-aș prea vrea să gospodăresc ideologic cinematografia din partea asta de lume de dragul afinității bolnăvicioase ce i-o port plus că nu dețin nici autoritatea, nici priceperea necesară, însă pe fondul unor recurențe rezultate din cercetarea empirică rezultă câteva componente de bază. Pe de o parte există un cult scenografic pentru răzbunare dovedit de existența unui lung șir de filme conjugate la timpul vindicativ, pe de altă parte există un soi aparte de comedie cu structură în zig zag, ce nu rămâne in totalitate fidelă genului, o specie hibridă deci, ea coboară brusc panta dramei și nu o face la modul penibil, nu coboară dizgrațios, i se pare natural acest plonjeu în genul dramatic, necesar chiar, pentru ca mai apoi să urce din nou până la buza comediei cu aceeași ușurință cu care i-a alunecat pe esofagul iritat.


Sex is Zero nu se abate de la această escaladare, dacă guști plăcinte americane apăi budinca asta de orez va fi ambrozie pentru papilele-ți gustative. De la buza comediei la esofagul dramatic contorsionat, tractul e drenat de socio-factualități: studenția, sexul, gap-ul părinți copii, avortul, întrecerea, antrenamentul, cucerirea, în ce ordine doriți a le jongla, toate având ca liant comicul situațional (turbat de amuzant, permite-ți-mi subiectivitatea :D) generat în principal de una dintre fucktualitățile enumerate: sexul.


În comparație cu, hai să zic recent vizionatul Bad Teacher, Sex is Zero e germenul unui umor care n-are nevoie de prea multe sforțări stereotipe pentru a-ți demonstra că e vorba de o comedie, sursa sa de împrumut ține de un imaginar apropiat dermic de real, pe când comicul autohton (în marea lui majoritate) venit din sursa aia principală, din sânul mamei surogat, vrea cu tot dinadinsul să-ți smulgă un zâmbet, o grimasă, dar ca o mamă neglijentă ce e îmi smulge mai degrabă un scâncet, come on Cameron Diaz trying to get the onto-ilogic-masturbation-man Justin Timbarlake and then she realizes that she always liked the gym teacher, isn't that so fuckin funny, ăăă NO. Cameron bite this:


...simpatică trimitere/continuare la My Sassy Girl:

 My sassy girl
 Sex is zero
Sex is zero

6 comentarii:

  1. Aoelu, cand am vazut screenshot-ul cu "Daca nu ii trece pana maine i-o taiem" m-am prapadit de ras. :))

    RăspundețiȘtergere
  2. :D pai sa te uiti la el pe pe de-a-ntregul, e molipsitor, iti mai recomand si mai amuzantul getting Any? al lui Kitano

    RăspundețiȘtergere
  3. Vezi că a apărut şi doiul, e infect.

    RăspundețiȘtergere
  4. da, am auzit ca a aparut...sex e -2, (9) or something :D

    RăspundețiȘtergere