miercuri, 4 august 2010

Repo men

 
Trailer-ul văzut acum ceva vreme nu m-a atras absolut deloc, părea al n-lea cvasiSF ce respectă conştiincios cutuma hollywoodiană punând şcolăreşte câte o bifă în dreptul distribuţiei catchy, a acţiunii feliate corespunzător, a efectelor speciale (perfect plauzibile) smulgătoare de onomatopee desprinse din gurile pline de natchos, floricele şi cola (ma aventurez să cred că nu tout de suite :P). Însă M@ria@n cu a sa cronicuţă m-a convins să le dau o şansă celor doi colectori de organe, Law şi Whitaker, care făcură o trebşoară respectabilă actoriceşte vorbind altminteri ceea ce presupune job-urile lor în cadrul prezentei  poveşti este un transfer intravenos din halca postului precedent. Valurile de sânge rece se meltuiesc în momentul în care călăul devine la rândul său victimă, pulsul acţiunii se augmentează, sistola căutării este urmată de către diastola victoriei aparente...încerc să împac anatomicul cu metafizicul aşa cum s-a străduit şi filmul de faţă, nu sţiu în ce măsură i-a şi reuşit. Mi-a adus aminte de un roman SF răsfoit prin liceu...Neuromantul parcă se chema. Tăieturi în carne vie destul de reuşite, deloc cum m-aş fi aşteptat. Merită un dram de atenţie.
PS: Parcă să zic că spre final s-a încercat reproducerea senzaţionalului fight-scene din Oldboy...poate că exagerez :P
Oldboy-Fight Scene

Ripo Men-Fight Scene aici (nu stiu de ce, dar youtube-ul mă fentează )



2 comentarii:

  1. :)) vad ca mi-ai gasit clipul pe care m-am chinuit sa-l incarc pe tube.. nu te lasa sa embeduiesti ca-i restrictionat din motive de copyright.

    Revenind la film si eu l-am vizionat cu aceleasi rezerve, pe la inceput m-a plictisit dar 'carligul' din final mi-a placut, te face sa privesti altfel ultima jumatate de ora, excesul de violenta si sange, aparenta invulnerabilitate a personajelor si aerul de superhero.
    Si da, scena epica de lupta pe muzica lu Unkle.. tributara Oldboy.
    Ciudat ca amintesti de Neuromancer eu mi-l imaginez mult mai sumbru.. oricum e una din cartile mele favorite si dupa cate stiu e in lucru o adaptare pt ecran.

    RăspundețiȘtergere
  2. se pare ca mai toti am avut o parere proasta inainte de vizionare, dar care s-a schimbat putin dupa.

    RăspundețiȘtergere