marți, 9 martie 2010

Alice in Wonderland

Nu o să vorbesc despre oscaruri căci nu prea am ce şi de ce, pentru asta s-a inventat, se pare, o nouă ştiinţă, paradoxologia, aşa că aleg să mă refugiez pe cât de emo posibil :P în gaura din capul lui Burton unde, dezamagitor, nu găsesc inventivitatea cea de toate zilele, senzorii cineolfactivi detectând în atmosferă particule 3d de glumitze comerciale şi stereotipuri care ne ocrotesc călduros în palma zeului Confort combinat cu semizeiţa Lenea Imaginativa. Dacă nu ar fi defilat prin wonderland muzul Deep şi a soaţa talentată probabil nu mi-aş fi dat seama că păpuşarul e însuşi Burton, ci poate un Adamson (nenea care a facut Cronicile din Narnia). Costume frumoase, o Alice cam insipidă şi neconvingătoare, la fel de bine filmul ar fi putut sa nu fie 3d, nu m-ar fi deranjat, povestea întinsă ca o gumă de mestecat, la final evident nu iţi mai rămâne cine ştie ce gust, eşti doar fericit că ai mai masticat o poveste reciclată, înflorită, uşor ofilită, dar 3d nene:).
P.S: Alexikule, îi dau câştig de cauză mosneagului Parnassus:P

6 comentarii:

  1. Pai, de ce?!
    Adica sunt total de acord cu ce zici de Alice, dar asta nu ridica, din pacat, nici Parnassusul..e clar, criza afecteaza si imaginatia acestor doi atat de interesanti artisti!
    Dar pentru mine, dezamagirea cu Parnassus a fost mult mai mare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie cel mai mult din filmu asta mi-a placut faza d la inceput care era defapt reclama ...sau km naiba se zice :)).. a "tehnicii" 3D ... catzelu ala cu mingea lui au facut toti banii =)))


    :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Filmul e un adevarat festin cinematografic.
    Alice > Parnassus.

    RăspundețiȘtergere
  4. Adevarul e ca Alice este cand mai mare cand mai mica :))

    RăspundețiȘtergere
  5. "FESTIN CINEMATOGRAFIC"?!?!?! :)))))
    Ahem. Gay.

    RăspundețiȘtergere
  6. As much as I love Tim and JD (+Helena), I have mixed feelings regarding Alice In Wonderland. Asteptam atat de mult sa apara filmul, insa tot mai mult imi place cel de pe Hallmark. :( No offense. Cat despre Parnassus, am niste ochelari de cal colosali si sunt biased 100%, incat am vizionat filmul de dragul lui Heath. Ok, si pentru minutele alea putine de JD si Colin goodness.

    RăspundețiȘtergere