luni, 4 iulie 2011

Un băiat supranatural

Luând aminte la incredibila și trista poveste a candidului elev de clasa a doișpea și a profesorului său fără de suflet propun, întru evitarea unor viitoare bacalaureate catastrofice, introducerea în manualele de liceu a următoarei povețe, scrisă de Mihail Bulgakov, ejaculată extrasă din copulația compilația Cupa vieții, sorbiți, sorbiți. Josephine îți foarte multumesc pentru această cărțulie :)

 "Ieri dimineață am văzut pe Tverskaia un băiat. După el se ținea cu gurile căscate un grup de cetățeni stupefiați, de sex masculin și feminin, și se desfășura o coloană de birje goale, ca după mort.
Din tramvaiul numărul 6, care venea  din sens opus, pasagerii se plecau în afară și arătau cu degetul spre băiat. Nu pot afirma cu convingere, dar am avut impresia că vânzătoarea de mere de lângă imobilul 73 plângea în hohote de fericire, iar un șofer distrat a cotit brusc și mai să se izbească de circa de poliție.Numai după ce m-am frecat la ochi am priceput despre ce este vorba.Băiatul nu avea atârnată pe burtă o tarabă cu caramele din zaharină, nu urla cu glas sălbatic
- Posolskie! Jawa!! Mursal!!! latarabalabăiatulaipealease-totcevrei ...

 Băiatul nu smulgea din mâinile altui băiat lămâile boțite și nu-l lovea cu picioarele. Băiatul nu avea o țigară în gură. Băiatul nu înjura cu vorbe spurcate.
Băiatul nu urca în tramvai înveștmântat în zdrențe pitorești, și dând ocol cu privirea chipurilor, nu fonfăia fals:
-Face-ți-văăăă pomană, în numele lui Hristos.
Nu, cetățeni, acest băiat unic, pe care eu îl întâlneam pentru prima oară, pășea legănându-se demn și fără grabă, purta pe cap o minune de căciulă căptușită, iar pe chipul lui erau înscrise toate virtuțile pe care le poate avea un puști. A, nu, acest nu era un băiat, era un heruvim sadea, cu mânuși și șoșoni călduroși. Iar în spate heruvimul purta un g-h-i-o-z-d-a-n, din care se ițea colțul unei culegeri de probleme, jerpelită ca vai de ea.  Băiatul se ducea la gimnaziu, să î-n-v-e-ț-e."

 

Textul poate fi desigur updatat cu exemplificări fresh pentru o mai bună pătrundere în mâzga moralei. Parcă ar merge transformat în scurt metraj montat exclusiv slo mo cu următoarea coloană sonoră,la o adică ghiozdanul poate fi înlocuit și cu o sticlă de cola și totul ar deveni o campanie socială sprijinită de piloni mercantili întru susținerea învățământului românesc. Why not, dar până acolo e cale lungă și cu hârtoape, ceva e putred în pomul cunoașterii, o zgâlțâială zdravănă și poamele cele rele ar cădea necontenit visând că-s coapte vorba lui Teodoreanu Ionel :D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu