marți, 11 ianuarie 2011

Pedro Almodóvar-scriitorul porno

Critica de specialitate afirmă că rolurile mele erotice au în ele ceva incasabil care mă face unică și pe care, în orice caz, lumea n-are obiceiul să-l vadă în acest gen de subproducții. Alfonso Sanchez a fost foarte drăguț cu mine : "când faci o felație spectatorul nu remarcă decât ochii și gura ta". Se pot spune vrute și nevrute, dar eu sunt, înainte de toate o actriță. De ce s-o ascund? Și-apoi să nu ne fie teamă de cuvinte: nu numai că am un trup care îi înnebunește pe bărbați, dar sunt în plus, și deșteaptă. Însă nu arăt asta decât din când în când. Nu este de dorit să dezvăluim populației masculine că, sub înfățișarea de păpușă-Barbie-super-star, o femeie poate ascunde o mare înteligență. (Patty Diphusa)

Am dat peste Almodovar-prozatorul zilele trecute, copertat movuliu în format cotidianul, era undeva căzut între pamuk, capote și o pereche de blugi (și da, îmi țin cărțile în șifonier, așa se întâmplă când stai într-o cameră cu chirie :P). Am ezitat, parcă nu aveam chef de litt de lit, dar dacă stau și chibzuiesc o leacă acest personaj pornache și ale sale elucubrații ironice pe marginea unei experiențe cel puțin excentrice mă duc cu gându la cărțile citite pe sub bănci, în ora de română: platforma lui houellebecq, belle de jour, iubirea față de aproapele-bruckner, singur sub duș-chișu, în timp ce pe fundal curgeau cuminți laitmotive, mituri, picioare metrice, anticalofilismul rebranian, patriarhatul moremiațian, filosofia eliadească, dar cine să le ia în serios

ps: monsieur pantacruel parcă patty asta ar intra la categoria cu ochii în 3,14zdă :)

5 comentarii:

  1. cartea a aparut acum mai bine de un an , dar nu strica niciodata o privire INAUNTRU :)

    RăspundețiȘtergere
  2. ar intra, ar intra, donşoara, cum sa nu? o asa categorie vasta permite orice perversitate :P

    RăspundețiȘtergere
  3. @marul da merita, o pastrez pentru pelegrinarile cu autobuzul :P cu conditia ca scaunul de langa sa fie gol
    @ pantacruel mai am pentru mataluta o alta carte care zace prin sifonier, varstele lui lulu :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Am citit si eu cartea acum vreo doi ani si am publicat o recenzie in cadrul saptamanii Almodovar
    http://filme-carti.ro/carti/saptamana-pedro-almodovar-patty-diphusa-3538/

    Mi s-a parut cam slabut ca prozator Almodovar, insa pentru un fan al filmelor sale este o lectura obligatorie.

    RăspundețiȘtergere
  5. mi-au placut f tare capitolele din final, tare ironice, la inceput am ezitat, parca nu ma atragea scriitura, dar nah de dragul cineastului almodovar l-am cunoscut si pe almodovar prozatorul :)

    RăspundețiȘtergere