vineri, 16 iulie 2010

I love you Phillip Morris

M-am tot gandit: să scriu, să nu scriu despre incridibila si trista poveste a candidei fetişcane Mcgregorica şi a bunicii sale fără suflet (dar cu cu capul teşit de idei antreprenoriale ilicite)...parcă nu m-a enervat destul de tare, dar hai totuşi să îi dau o şansă, poate pe parcursul curgerii potihnite a literelor se catalizează şi enervarea. Nu prea ştiu unde să îi poziţionez pe ăştia doi şi al lor gaystory, căci parcă băşcălie până la capăt nu e, serios pe de-antregul în nici un caz, e ciudat să îl vezi pe Carrey uşor reţinut (cred că lumea s-a amuzat copios la filmări, nici nu se putea altfel), în schimb McGregor m-a uimit, parcă să zic că m-a convins, mă aşteptam să mă simt uşor penibil uitându-mă la el în postura asta, dar mi-am amintit de Velvet Goldmine (unde alături de Christian Bale şi Jonathan Rhys Meyer formează un grup hippie-homosexual foarte colorat şi destul de interesant). Cam deranjantă asocierea dintre înavuţire, trai luxos şi pederaşti, poate pe ei nu îi deranjează, pe mine da, un film plictisitor poate din cauza hibridismului şi a incertitudinii, ce să mai, de ocolit. Dacă vreţi să vedeţi homosexualitate abordată serios (şi când zic asta pornesc de la momentul t zero- brokeback mountain) aruncaţi un ochi pe Mysterious Skin, pe recentul A single man sau şi mai bine pe A frozen flower sau pe The Chinese Botanist's Daughters şi nu, nu sunt obsedată ...sau poate doar un pic:)).

10 comentarii:

  1. N-ai menţionat singurul film pe care l-am văzut.
    Milk, 2 premii Oscar, dintre care unul pentru Sean Penn (cel mai bun actor în rolul principal, 2009).
    Inspirat din întâmplări reale, interesant, dar din păcate n-are prea multă acţiune gay, nu e cine ştie pentru un obsedat serios:))

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) dap uite ca am uitat de Milk...care e destul de serios ca actiune (oamenii aia militau serios pentru drepturile si ideile lor) si intr-adevar cu ceva mai putina actiune de gay, dar aia care e e potentat de domnu' sean ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. ptiu c aiurea scrisei:P...se subintelege, ora inaintata si canicula adiacenta, cele mai bune scuze ale momentului :))

    RăspundețiȘtergere
  4. De ce o persoană, oricine, nu dăm nume, care nu se mai poate concentra după un film gay se grăbeşte să dea vina pe oboseala şi căldură?

    RăspundețiȘtergere
  5. partea amuzanta e ca am vazut filmul acum vreo saptamana, doua :)) deci asa zisul "impact" al s-a cam estompat...in concluzie nu mai raman pe tabla de sah decat caldura si sorsa oboseala:P

    RăspundețiȘtergere
  6. Duci discuţia într-o direcţie care nu te avantajează. Depărteaz-o de şah, n-ai şanse, am un nebun în plus.

    RăspundețiȘtergere
  7. :)) ok, capitulez, ma consolez cu o Nunta muta :P
    ps: chiar n-am nicio inclinatie doar o afinitate pentru...indraznet:P

    RăspundețiȘtergere
  8. filmul, dupa cum am zis si in recenzia mea e ok daca treci de primele 40 de minute. In schimb Mysterious Skin m-a dezgustat asa tare incat dupa vreo 50 de min l-am oprit. Era mult prea degradant. Milk si Brokeback au fost excelente.

    RăspundețiȘtergere
  9. @m@ri@n mysterious skin abordearza lucrurile destul de serios(p mine nu m-a dezgustat, e destul de realist)...pe cand i love u p.m e un fel de...mamaliga nush :P

    RăspundețiȘtergere
  10. Brokeback Mountain, Mysterious Skin, The Mudge Boy (daca nu l-ai vazut, please do), Velvet Goldmine, Milk - toate m-au impresionat. Da, VG are mai multa credibilitate decat I Love You Man, care m-a scarbit literally prin scenele aproape de final. Nu imi pasa ca e dupa un caz real. Ewan arata ca ginerele de pe acoperis basking in the sun, din Hangover.. Apropo de Milk, mi-am amintit de scena cu Diego Luna ascuns in dulap. =))

    RăspundețiȘtergere