miercuri, 5 august 2009

12 Angry Men-lectia de film

Dupa avalansa de filme deloc reusite de care m-am lasat purtata zilele astea ca penibila, trista si bascalioasa poveste a Fratilor Bloom sau reciclatul si gaunosul 17 again am gasit antidotul perfect: o poveste serioasa, extraordinar de bine regizata si montata, jucata ca la carte, realizata prin '57, 12 Angry Men.

Un grup de 12 jurati trebuie sa decida sentinta unui caz de crima, 11 dintrei sunt perfect convinsi ca acuzatul este vinovat, unul singur(Henry Fonda) indrazneste sa aiba o indoiala. Argumentele aduse de acesta in favoarea indoielii sale sunt perfect logice reusind sa-i convinga treptat pe ceilalti jurati de adevarul spuselor sale si scotand la iveala fundatia convingirilor colegilor sai, mare parte dintre acestia bazandu-se pe o serie de prejudecati sau drame personale. Modalitatea in care personajul nostru ajunge sa atraga 11 oameni de partea sa este o adevarata lectie de viata, comunicare si incredere in propriile idei, iar montajul intregii actiuni care are loc practic intr-o singura camera este extrem de bine pus la punct. Daca ai vazut Runaway Jury (cu John Cusack)...ei bine nu ajunge nici macar la genunchiul celor 12 oameni furiosi...Uitati-va ca aveti ce invata (puteti viziona filmul online aici)

4 comentarii:

  1. Tot filmele "vechi" sunt cele pe care le urmarim cu placere si care nu ne dezamagesc din nici un punct de vedere :)

    RăspundețiȘtergere
  2. mai, mai, sa am incredere in recomandarile tale? :P evident ca da, multumesc si promit ca vineri seara asta imi va fi vizionarea (pana atunci, scris in fiecare seara :) )

    RăspundețiȘtergere
  3. '12 angry men' din '97 (40 de ani distanta!), l-ai vazut? eu cred ca le-am ratat pe ambele. nu pot sa-mi amintesc deloc :)

    RăspundețiȘtergere
  4. nu, pe asta nu l-am vazut...dar cred ca mi-e suficient cel din '57 :P...

    RăspundețiȘtergere