joi, 23 octombrie 2014

Începe Les Films de Cannes a Bucarest

Începând de vineri, 24 octombrie, filmele premiate la Cannes vin din nou la București. A 5-a ediție a festivalului Les Films de Cannes a Bucarest se va desfășura anul acesta în cinematografele Studio, Patria și Elvira Popescu, peste 3000 de bilete fiind vândute deja. Spectatorii sunt invitați să-și rezerve locurile din timp, în așa fel încât, dacă cererea depășește numărul locurilor disponibile, să poată fi organizate proiecții suplimentare. 

Studenții și elevii au intrare liberă, pe baza carnetului, la toate cele opt filme din Retrospectiva Bertrand Tavernier și la comedia lui Michel Hazanavicius, OSS 117: Cairo, Nest of Spies. Copiii până în 12 ani au intrare gratuită sâmbătă, 25 octombrie, de la 11.00, la Cinema Patria, la celebra animație japoneză Călătoria lui Chihiro/ Spirited Away, în regia lui Hayao Miyazaki. 

Programul complet al festivalului se poate vizualiza aici. Eu una abia aștept noul film al lui Jean-Luc Godard, Adieu au language, Maps to the stars, Deux jours, une nuit și Winter Sleep. Ca de fiecare dată festivalul ne-a pregătit și o serie de surprize și întâlniri cu actori și regizori. Actrița Jaqueline Bisset va povesti la București vineri, 24 octombrie, după proiecția de la 22.00, la Cinema Elvira Popescu, despre experiența de a juca alături de Gérard Depardieu în filmul care a făcut vâlvă anul acesta la Cannes și în lumea politicii, Welcome to New York, în regia lui Abel Ferrara.  


La toate filmele din retrospectiva Bertrand Tavernier la Les Films de Cannes à Bucarest intrarea este gratuită pentru elevi și studenți. Cele 8 filme din program sunt: „Le Juge et l’assasin”, „La Princesse de Montpensier”, „L’Appât”, „Dans la brume électrique”, „Quai d’Orsay”, „La vie et rien d’autre”, „Capitaine Conan” și „Ça commence aujourd’hui”. Bertrand Tavernier este invitatul special al Les Films de Cannes à Bucarest, la cea de-a cincea ediție. Regizorul, scenaristul, producătorul și scriitorul francez, președinte al Institutului Lumiere, va fi prezent la București și va sta de vorbă cu spectatorii despre filmele sale. Autor a peste 30 de lungmetraje, acesta va susține și un masterclass (la care intrarea este gratuită pentru toate tipurile de public) dedicat cineaștilor și cinefililor, pe 30 octombrie, la Cinema Elvira Popescu.

In the electric mist
Intrarea este liberă pentru toate categoriile de public la:
- „The Artist, de Michel Hazanavicius, sâmbătă, 25 octombrie, de la ora 10.00, la Cinema Elvira Popescu. Proiecția are loc în prezența regizorului și a actriței Bérénice Bejo;
- proiecțiile de scurtmetraje;
- masterclass-uri;
- workshop-uri.


În închidere, pe 30 octombrie, de la 20.00, la Cinema Patria, Les Films de Cannes à Bucarest propune un eveniment neobișnuit pentru spectatori: o seară la film deschisă deopotrivă oamenilor și câinilor lor, la mult-așteptatul White God / Orașul câinilor, câștigătorul secțiunii Un certain Regard și candidatul Ungariei la Oscar. Încasările din bilete vor fi donate proiectelor de adopție la distanță a câinilor fără stăpân. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu