luni, 10 octombrie 2011

Concurs: Scenarist de ocazie (ediția a 2-a)- Câștigătorii

Felicitări câștigătorilor, 3 la număr de data asta, adaug câteva cadre edificatoare, iar mai apoi textele, ghicelile fiecăruia. Cadrele sunt din filmul coreean Vegetarian:


Vali

tipa sta pe un cearceaf, dezbracata, intr-un apartament. in spatele ei, intr-o pozitie cofortabila se afla un barbat care nu o priveste pe ea, ci se uita in dreapta, cautand un obiect, care se afla langa o canapea. in spatele lui este o servieta de lemn, deschisa
in care e posibil sa se afle ceva folositor. in spatele lui este un aparat de fotografiat, asezat pe un trepied. barbatul este pictor, si urmeaza sa foloseasca spatele femeii drept panza, apoi o va fotografia. camera este atelierul lui, el este un noncomformist, posibil sa aiba legaturi cu personaje dubioase, poate dintre cei care au un fetish legat de pictura. sau poate o tatueaza. si dupa, ceva sange va curge.

Ora25 (care a văzut filmul, dar care merită un premiu pentru expunere)

:((( maimuţa din dreapta îi pictează fetei pe spate, pe faţă, pe laturi, pe colţuri etc. o preaoribilă floare, de fapt un morman de flori ţipătoare. florile ţipă de foame. ea află că nu-s carnivore, aşa că devine vegetariană. face corp comun cu vegetalele alea şi după ce fotosintetizează o vreme, hrănindu-se doar cu lumină, na, ajunge legumă, conform celor mai evidente legi ale naturii. florile au fel şi fel de flash-backuri cu satîre, satîrele sunt incapabile să tranşeze situaţia. artistul epidermic se transformă într-un porc bun de tranşat, dar tocmai la el, memoriile înarmate se consumă iar unealta necesară dispare. în final, din florile pictate ies mici viermi de mătase; din ei va ieşi cândva kimonoul care lipseşte din cadru.

Marian  (mai ales pentru ultima parte)

dupa aspectul fizic tipul ala cam paros e ori un artist ori un killer. daca chestia aia intinsa pe jos e o folie de plastic, saraca asiatica pricajita urmeaza sa fie taiata incet sub lentila camerei de filmat sau fotografiat. daca e artist tipul o picteaza urat, o aseaza in pozitii indecente si face poze. apoi se dezbraca si incing o partida de amor :)

Fiecare dintre voi va primi o carte surpriză :) așa că rămâne să comunicăm pe facebook, mess etc. Bravos! 

4 comentarii: