luni, 10 august 2009

Talentatul domn Norton

Recunosc...am o pasiune obsesiva pentru un actor absolut senzational care s-a nascut pentru aceasta meserie si care la randul lui are o pasiune bolnava pentru personajele care se dedubleaza si care isi multiplica personalitatea in fel si chip... pe numele sau Edward Norton. Cu siguranta multi dintre voi il stiti din Fight Club, The Illusionist sau Hulk (cea mai recenta varianta)...Cea mai proaspata vizionare avandu-l ca protagosnist este Primal fear ('96) primul film cu greutate in care si-a facut aparitia. De la American History X la Hulk Edward jongleza cu diversele fatete al aceluiasi caracter si reusete sa faca pana si dintr-un scenariu banal ca cel al filmului The score, unul interesant prin simpla sa prezenta.

Revenind la Primal fear, unde joaca rolul unui baiat de altar cu dubla (in final tripla) personalitate ce il ucide cu sange rece pe protectorul sau care il obliga sa participe impreuna cu alti confrati la orgii sexuale, reusind sa-l convinga pe avocatul sau pro bono (Richard Gere) ca este absolut nevinovat punand crima pe seama unei amnezii temporare in timpul careia baiatul de altar este "inlocuit" de "fateta" ceva mai draconica, manipuland pe toata lumea reuseste sa scape de condamnarea la moarte. Un film ce nu trebuie ratat...Coming soon Leaves of grass;)

5 comentarii:

  1. si mie imi place mult Norton, dar uite ca n-am vazut "Primal fear", insa abia astept...m-ai facut curios...multumesc! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Pana nu contaminezi pe toata lumea cu febra Edward Norton nu te lashi....deja simt un impuls inexplicabil de a vedea toate filmele sale :)

    RăspundețiȘtergere
  3. da...asa e...ar trebui epuizate toate superlativele din dictionar ca sa ii facem o descriere ca lumea;))

    RăspundețiȘtergere
  4. Pe mine nu m-a dat pe spate in Fight Club, nu pentru ca nu ar fi jucat bine, dar am fost mult prea captivata de Pitt care arata intr-un mare fel in filmul ala.
    Insa Norton a inceput sa imi placa de la The Illusionist. Cu siguranta nu voi rata filmele lui viitoare si pe cele din trecut tre' sa vad cum fac sa le vizionez. :)

    RăspundețiȘtergere