miercuri, 19 august 2009

Contact: Jodie Foster la vanatoare de extraterestrii


In Contact, film de prin '97, avem parte de un amestec interesant: astronoama, cu inclinatii ateiste (Jodie Foster), un Matthew McConaughey mai spiritual ca niciodata si ceva semnale audio-video extraterestre. Nu, nu sunt la mijloc implicati omuleti verzi, antenati, vorbitori de limbi extrasenzoriale sau poligloti, nici despre extraterestre sexy in cautare de umanoizi de parte masculina pentru a-si perpetua specia, ci povestea este una cat se poate de serioasa: dupa ani intregi de ascultat semnalele venite din spatiu Jodie inregistreaza in sfarsit unul care in transpunere video se pare ca nu este nici mai mult nici mai putin decat prima transmisie tv prin satelit: un discurs apartinand lui Hitler pe care forme de viata extraterestre l-au interceptat si l-au feedback-uit Terrei, aceasta primindu-l multe zeci de ani mai tarziu datorita distantei foarte mari dintre cele doua civilizatii.
Mult evoluatii extraterestri au strecurat in semnalul lor si un mesaj care in urma decriptarii se dovedeste a fi un plan de executie al unui mijloc de transport intergalactic...bineinteles ca este construit, chiar in dublu exemplar, Jodie se avanta in masinaria dubioasa rezultand un mare...pleosc in fata audintei, insa o experienta notabila in acceptiunea eroinei ce calatoreste prin gauri de vierme timp de 18 ore echivalentul a cateva secunde pamantene...nimeni nu o crede (cu exceptia lui Mat bineinteles) si iata cum stiinta intalneste religia si traiesc fericiti forever sau pana la descoperirea vreunei noi...gauri negre;)). In film mai apar Bill Clinton, Larry King si Jay Leno...in persoana.

6 comentarii:

  1. in concediu, in concediu, dar vad ca te odihnesti activ :) mi-a placut partea cu "extraterestre sexy in cautare de umanoizi de parte masculina pentru a-si perpetua specia" :)))) ma duc sa fac un foc in gradina

    RăspundețiȘtergere
  2. Da:)practic cu succes odihna activa...stiam ca o sa-ti placa partea aia gratie dicutiilor "savarinice"(sau..."siropoase:))") anterioare.

    RăspundețiȘtergere
  3. si pentru ca sunt un om dulce, mai ziceai tu :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai omis partea cea mai semnificativa a filmului: discutia de pe "plaja" indepartata... Mesajul transmis da importanta intregului film.

    RăspundețiȘtergere
  5. She is a brave lady in Hollywood. I have seen contact twice. A nice one

    RăspundețiȘtergere